lauantai 19. lokakuuta 2019

Raitajuuricarpaccio

Raitajuuren leikkauspinta on upean näköinen, valkoista ja anilliinia ikäänkuin vuosirenkaina. Olipa kyse punaisista, keltaisista, valkoisista tai raidallisista ”punajuurista”, itse asiassa kysymys on samasta kasvista, joissa vain väriaineet ja niiden määrät vaihtelevat. Eri lajikkeet ja värit tuovat hyvää vaihtelua ruoan ulkonäköön.
Raitajuuri valmistetaan ruoaksi samaan tapaan kuin puna- tai keltajuuret. Paahdetaan uunissa kokonaisena tai lohkoina tai keitetään. Sen voi kypsennettynä myös soseuttaa tai sen voi suikaloida tai raastaa. Tai siitä voi tehdä carpacciota raakana tai kypsänä, kuten minä sen tänään tein.

Ainekset:

4 raitajuurta
2 rkl sitruunamehua
vettä

Marinadi:

1 rkl omenaviinietikkaa
3 rkl hyvää oliiviöljyä

1 tl (akaasia)hunajaa
1 tl dijon sinappia
suolaa
mustapippuria























Pese raitajuuret ja laita kiehumaan sitruunalla maustettuun veteen. Sitruunan pitäisi säästää raitojen värejä sulamasta yhteen, mutta ei se näköjään toiminut niinkuin odotin! Keitä koosta riippuen 30- 40min. Raitajuurien ei tarvitse olla ihan kypsiä.
Jäähdytä raitajuuret ja kuori mandoliinilla ohuiksi siivuiksi.Sekoita marinadin ainekset ja lado siiivuja lautaselle/astiaan ja kaada marinadi kerrosten väliin tai jos siivut ovat laakeasti niin kaada siivujen päälle. Anna marinoitua puolisentuntia ennen syömistä. Kaunis raitajuuri on upea lisäke mille vaan ruoalle tai tarjoile alkupalana esim. vuohenjuuston kanssa.





Tänään maistelin raitajuuricarpacciota broilermurekkeen, parsankaalin, viinisuolaheinän ja hyvän italialaisen punaviinin kera. Väri ei pysynyt niinkuin halusin mutta maku on marinoinnin jälkeen upea!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti