Ruoan kanssa ei aina tarvitse olla hiilihydraatteja, tässä ruoassa päärynä toimii lisukkeena broilerin seurassa. Ja mikä mukavinta, tässä saat kasattua koko aterian yhteen vuokaan kastikkeineen kaikkineen. Valmistuskin on helppoa; paistoa, siivutusta ja vuokaan ja hyvää tulee. Päärynäksi valitsin kiinteän Conferencen, jotta ne säilyttävät muotonsa, eivätkä mene uunissa muusiksi.
Ainekset:
6 broilerin fileetä
3 päärynää
paketti aurajuustoa
2 dl kermaa
(suolaa), mustapippuria
öljyä
Paista broilerfileisiin öljyssä nopeasti kaunis väri ja mausta ne kevyesti suolalla ja pippurilla. Pihvit kypsyvät loppuun uunissa. Leikkaa päärynät. Leikkaa ensin päät pois ja sitten yhdeltä sivulta pala pois ja leikkaa sitten siivuiksi leikkuupinta lautaa vasten, niin päärynä pysyy paikoillaan. Poista kovaa siemenkotaa niistä siivuista, joihin sitä jää. Öljyä paistovuoka ja laita broilerit astiaan. Murusta puolet juustosta broilerien pinnalle. Lisää päärynäsiivut ja kaada kerma päälle. Murusta loppujuusto päärynöiden päälle. Paista 175 asteisessa uunissa n.45 minuutin ajan kunnes päärynät alkavat pehmetä. Tarjoile salaatin kera. Ruokajuomaksi sopii italialainen Zensa Rosso Organic, hedelmäinen, maukas ja hieman vaniljainen punaviini.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti