lauantai 7. marraskuuta 2015

Las Palmas lautasella

Gran Canarian pääkaupunki Las Palmas on mukava paikka, jossa voi yhdistää ranta- ja kaupunkiloman parhaat puolet. Las Palmasissa on valtava määrä ravintoloita, baareja ja ruokaa tarjoavia kahviloita. Ruokien joukossa on paljon tyypillisiä Kanariansaarten ruokia, espanjalaisia ruokia ja mannereurooppalaisia ruokia, joista italialaiset ovat hyvin edustettuna. Siellä on myös paljon aasialaisia ravintoloita. Las Palmasin aterioiden hinta-laatusuhde on hyvä.





Kauppahallissa kannattaa aina käydä ihastelemassa herkkuja!



Aamiainen on yleensä aika kevyt, maitokahvia (cafe con leche) ja jokin pieni purtava, esim. paahtoleipäkolmio juustolla tai kinkulla, pieni muffinsi tai tietysti oma herkkuni churrot. Näitä tuoreita munkkipötkylöitä haluan aina syödä Espanjassa, vaikka en mitään makeaa kotona syökään aamuisin, siellä ne maistuvat niin hyviltä, eikä niitä kyllä muualla saakaan. Yhden kerran hotelliemäntä sai minut syömään ns. hotelliaamiaisen, mutta mieluummin kyllä menin hotellini edustalla olevalle mukavalle Plazoleta de Farraylle, jossa oli monia kivoja baareja, tai sitten siihen churreriaan nurkan taakse.

Cafe con leche y churros



Hotelliaamiainen


Ruokailu Las Palmasissa on mukavaa ja edullista puuhaa ja ruokailu tapahtuu ympäri vuoden ulkotiloissa. Menu del dia eli yleensä lounaaksi noin klo 13-16.00 tarjottava kolmen lajin ateriakokonaisuus muodostuu alkupalasta, joka on usein keitto, muhennos tai salaatti, ja toisesta annoksesta, joka on yleensä kalaa tai lihaa. Lisäksi tuodaan vielä pöytään jälkiruoka, joka voi olla leivonnainen, vanukas tai jäätelöä. Menu del diaan kuuluvat yleensä ruokajuoma (vesi, viiniä tai olutta), leipä ja juomaraha. Hyvä kulmaus aterialle aivan Canteras-rannan lähistöllä on Calle Luis Moroten ja Thomas Millerin kulmaus. Samoin kuin Restaurante Los Rosales IV (Calle Tomás Miller 72), josta saa hyviä kolmen lajin lounaita 8 eurolla ja jossa viihtyvät lähinnä paikalliset. Tosin ruokalistoja täällä ei varmaan ole edes englanniksi, mutta onneksi pärjään jo espanjalla sen verran, että pääsen tutustumaan tällaisiin autenttisiin paikkoihin. Kuviakaan en siellä kehdannut ottaa, etteivät ajattele että hulluja nuo turistit:-).


Boquerones con papas arrugadas y mojo rojo

Veguetan vanhassa kaupunginosassa on tyyliä ja tunnelmaa. Kanariansaarten omat ruoat ovat erinomaisia, ja niitä kannattaa maistella. Kalaruoat ovat yleisimpiä, ja kalakeitto on monen lounastarjouksen ensimmäinen ateria. Grillatut (a la plancha) kalat, kuten tonnikala, ja vaaleat kalat, kuten turska, ovat hyvin yleisiä. Kalan kanssa tulee usein perunaa jonka valmistustavan voi valita. Papas fritas eli ranskanperunat on suosittu vaihtoehto, mutta papas arrugadas on Kanarian oma peruna, jota ehdottomasti kannattaa maistaa. Perunat ovat pieniä, ne keitetään kuorineen suolavedessä ja usein ne tarjotaan kastikkeen (mojo) kanssa, joista hyvää on sekä vihreä että punainen mojo. Vuohenjuustoa (queso de cabra) syödään yleisesti Las Palmasissa, samoin kuin makkararoita(chorizo). Salaatit ovat hyviä ja niistä ensalada mixta on hyvin yleinen. Vihannekset ja hedelmät ovat Kanariansaarilla tietenkin erinomaisia, mutta varsinaiset kasvisruoat ovat harvinaisia. Päädyin Veguetassa italialaiseen Luigi Miura nimiseen ravintolaan, joka teki itse omat pastansa ja jonka pastakastikkeet ovat hyvin uniikkeja ja korkeatasoisia. Otin siellä alkuruoaksi caesarsalaatin, pääruoaksi lasagnen (jota en ehtinyt kuvata, koska olin nälkäinen ja ruoka tuoksui niin huumaavan hyvältä) ja jälkkäriksi pannacottaa!


Ensalada caesar con pollo

Iltaisin oli mukava kävellä Paseo Canteras -rantabulevardilla, joka on houkutteleva mutta osin ylihintainen ruokailupaikka. Sen varrella on paljon kaikenlaisia vaihtoehtoja mutta parhaat ravintolat ovat sen loppupäässä, niin sanotulla La Puntilla-alueella. Täällä on erinomainen kalaruokaravintola La Marinera, jonka terassit ovat Atlantille. Itse niemimaalle johtavalla rantabulevardilla on sen loppupäässä muutama hyvä ravintola, joista tutustuin La Olivaan ja O´Sole Mioon. Molemmissa oli hyvää ja sopuhintaista ruokaa, näissä ravintoloissa söin kalaruokia. Las Palmas on myös kuuluisa pihveistään ja yhtenä iltana nautin ihanan häränfileen paprikoiden ja valkosipulikastikkeen kera La Cabana Criolla ravintolassa, alkupalaksi otin kalalla täytetyn paprikan tomaattikastikkeessa ja jälkiruoaksi hyvän kahvin, nam.



Solomillo con pimientos y ajillo
Pimientos rellenos
Sardinas a la plancha y patatas con mojo verde



Chipirones a la plancha con pimientos de padron
Tyypillinen ominaisuus Espanjassa ravintoloissa on tapasten tarjoaminen, mutta Las Palmasissa ei yleensä tuoda edes oliiveja juoman tilanneen pöytään, kuten joissain muissa maan kolkissa. Tapasten nauttinen on kuitenkin yleistä ja niiden nauttiminen on varsin huokeaa, jos niitä haluaa. Kivan drinkin nauttiminen ja Atlantin aaltojen katselu ja ihmisten seuraaminen on myös mukavaa, joten päädyinkin välillä niihin tapasten sijaan!


Mansikka Mojito



Cafe irlandes maistui Atlantin aaltoja katsellessa
Pientä iltapalaa, Gambas al ajillo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti