keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Tomaattisämpylät

Välillä tekee mieli leipoa. Vaikka en minään leipurina itseäni pidä, minä kun en niin kauheasti tykkää tarkoista mittaamisista, mutta sämpylätaikina ei sentään ole mistään millistä kiinni! Näissä perussämpylöissä makua antaa nesteessä käytettävä tomaatti ja värinkin se muuttaa oikein mukavaksi.


Ainekset:
2 dl paseerattua tomaattia
3 dl vettä
kuivahiivapussi
2 tl suolaa
3 rkl öljyä
11 dl sämpyläjauhoja
vähän jauhoja sämpylöiden pyörittämiseen

Aloita laittamalla jauhot, suola ja kuivahiiva kulhoon. Sekoita. Lisää veden joukkoon 2 dl paseerattua tomaattia, sekoita tasaiseksi ja lämmitä mikrossa lämpöiseksi. Lisää neste jauhojen joukkoon ja alusta taikinaa hetki. Vaivaa vielä öljy taikinaan. Jätä taikina nousemaan puoleksi tunniksi lämpimään paikkaan. Leivo sitten sämpylöiksi ja anna kohota vielä vartin verran. Leikkaa veitsellä viilto sämpylän päälle, jos haluat. Paista leivinpellillä 225 asteessa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä hetki ja herkuttele.

Tähän sämpylään sopii oikein hyvin kaveriksi juusto ja vasta paistettuun sämpylään pelkkä voi!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti