sunnuntai 18. joulukuuta 2016

Joulun paras viikunahillo!

Joulu tulee pian ja kaikki varmaan tekevät jo jouluvalmisteluja. Tämänkin hillon voi tehdä hyvissä ajoin, siellä se sitten jääkapissa odottaa herkkuhetkeä. Tämä resepti on muunnelmani, johon olen käyttänyt vähän juustonrakastajan hillon ohjetta ja muuten ohje tulee omasta päästä. Juustonrakastajalta olen lainannut vähän salmiakkia, tosin siihen tulee salmiakkia puolet enemmän ja nesteeksi vettä ja sokeriakin siinä on kauheasti. Minun valintani on karpalo-rypälemehu ja huomattavasti vähempi sokerimäärä, kyllä siitä makeaa tulee niinkin ja kaloreitakin tulee vähemmän, niitä nyt saa jouluna muutenkin tarpeeksi.

Ainekset purkilliseen hilloa:
 
200g pehmeitä viikunoita
3dl karpalo-rypälemehua
15g (rasia) apteekin salmiakkia
2 rkl sitruunamehua
3 rkl sokeria

Valmistus onkin helppoa. Laita ainekset kattilaan (sitruuna puuttuu kuvasta), kiehauta ja anna sen jälkeen poreilla hiljakseen vartin verran ilman kantta. Sekoittele välillä ja tarkasta että salmiakit sulavavat hilloon. Ota kattila liedeltä ja surauta sauvasekoittimella muutama suraus, hilloon saa jäädä mielellään muutama kokkare! Laita hillo puhtaaseen purkkiin ja kansi päälle. Jos teet hillon lahjaksi, koristele purkki kauniilla kankaalla ja nauhalla tms. Minulla tuli nyt tälläinen paljetti-juhlaversio joulun kunniaksi, hillo tulee tuliaisiksi hienon Blandy´s Madeira-viinin kanssa. Nauti hillo maukkaiden juustojen, kuten manchegon kera. Hyvää Joulua!


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti