Espanjassa käydessä näitä makoisia vihreitä paprikoita tulee usein syötyä tapaksena tai ruoan lisukkeena. Näitä paprikoita kasvatetaan Espanjassa Calician maakunnassa. En ole näitä lähikaupassani nähnyt, mutta tänään kävin torilla ja siellä niitä näytti olevan. Nämä on helppo valmistaa. Laitan näitä ensin ensin lisukkeeksi lounaalleni broileirin kanssa ja loput voin lämmittää illalla ja nauttia manchego-juuston ja espanjalaisen viinin kera. Jos teet vaikka tapastarjoilua vieraillesi, voit paistaa näitä yhdeksi tarjottavaksi.
Ainekset:
200 g pimientos de padrón paprikoita
oliiviöljyä
puhdasta merisuolaa esim. maldonsuolaa, sormisuolaa yms.
Pese paprikat ja kuivaa ne huolella. Valmista paprikat mielellään valurautapannulla, sen saa kunnolla kuumaksi. Laita reilusti öljyä pannulle ja odota kunnes se on niin kuumaa että se sauhuaa. Kaada paprikat pannuun (vähennä vähän lämpöä) ja paista muutama minuutti molemmin puolin. Jos olet kuivannut paprikat huonosti niin vesi alkaa räiskyä öljyn seurassa! Kuivaa siis kunnolla. Pinnan pitää ruskistua ja kuplia, mutta ei toki palaa. Nosta paprikat tarjoiluastiaan ja laita reilusti hyvää suolaa pinnalle.
Nämä paprikat syödään siemenineen kaikkineen, vain kanta jätetään syömättä. Näissä viettoman näköisissä pienissa paprikoissa on myös yllätys; joka kymmenes paprika on tulinen eikä sitä päältä huomaa! Maussa kyllä huomaa:-)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti