torstai 23. helmikuuta 2017

Savupaprikaiset tomaatit ja sisilialaiset uuniperunat

Tein tuossa jokunen päivä sitten tomaateista puolikuivattua "säilykettä". Usein tomaatteja kuivataan uunissa, mutta halusin valmista nopeammin, joten tein saman pannulla. Lopputulos on silti maukas ja tomaatteja voi lisätä haluamaansa ruokaan, minä käytin tomaatteja ja niiden öljyä sisilialaisten uuniperunoiden valmistukseen.


Savupaprikaiset tomaatit:


250g rasia miniluumutomaatteja
savupaprikaa
suolaa
rosmariinia ja timjamia
hyvää oliiviöljyä
 






















Leikkaa tomaatit pituussuuntaan puoliksi. Laita pannulle vähän öljyä ja tomaatit siihen leikkuupinta alaspäin paahtumaan. Liikuttele välillä. Kun pinta menee kiinni, voit varovasti kääntää tomaatit. Tarkoitus on saada vähän nestettä haihtumaan. Nosta sitten pannu jäähtymään. Ripottele tomaateille suolaa ja savupaprikajauhetta. Kun tomaatit ovat jäähtyneet voit laittaa niitä purkkiin. Laita pohjalle tomaatteja, päälle timjamia ja rosmariinia, taas tomaattia jne. Kaada sitten purkki täyteen oliiviöljyä. Anna maustua seuraavaan päivään ja käytä haluamaasi tarkoitukseen.

Sisilialaiset uuniperunat:

10 jauhoista perunaa
4 valkosipulinkynttä
2 punasipulia
2/3 purkkia savupaprikatomaatteja tai muutama aurinkokuivattu tomaatti paloiteltuna
suolaa ja pippuria
½ sitruunan mehu
rosmariinia


 
Pese ja lohko perunat. Kuori ja viipaloi sipulit ja valkosipulinkynnet. Laita perunat ja sipulit uunipellille, lisää tomaatit öljyineen ja yrtteineen. Mausta suolalla, pippurilla ja voit vielä lisätä vähän rosmariinia. Purista sitruunamehu ja kääntele perunoiden sekaan. Kypsennä 200-asteisessa uunissa n.40 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti