
1 kg naudan sisäpaistia
voita ruskistamiseen
½ l pullo (vanilla)portteria
2 dl vettä
0,4 dl soijakastiketta
muutama timjaminoksa
2 laakerinlehteä
2 laakerinlehteä
½ rkl kokonaisia valkopippureita
1 fondikuutio (härkä)
2 sipulia
4 valkosipulinkynttä
3 dl kermaa
maizenaa
Poista paistista mahdolliset kalvot ja paista se kauniin ruskeaksi voissa. Laita sen jälkeen paisti 120 asteiseen uuniin, kunnes sisälämpötila on 54 astetta.
Poista paistista mahdolliset kalvot ja paista se kauniin ruskeaksi voissa. Laita sen jälkeen paisti 120 asteiseen uuniin, kunnes sisälämpötila on 54 astetta.
Silla aikaa voit valmistaa marinointiliemen. Pilko sipulit. Laita kaikki ainekset kermaa ja maizenaa lukuun ottamatta kattilaan. Lientä keitetään niin kauan että sitä on jäljellä noin puolet alkuperäisestä. Siihen kuluu aikaa n. 30-40 minuuttia.
Ota liha uunista ja laita se lämpimään marinointiliemeen. Annan paistin jäähtyä ja laita sitten kylmään vähintään yön yli.
Ota paisti liemestä ja siivuta se tarjoiluastiaan. Liha saa lämmetä itsekseen, voit myös laittaa paistin uuniin matalaan lämpöön (alle 100) hetkeksi aikaa. Siivilöi liemi ja ala keittää sitä taas kokoon, edelleen saa liemen määrä pudota puoleen. Lisää sitten kerma joukkoon ja kiehauta. Suurusta sopivalla määrällä maizenaa. Laita valmis kastike kulhoon. Tein ruoalle lisäkkeeksi hunajapaahdettuja uunijuureksia. Aseta juurekset paistin viereen ja kaada paistiviipaleille vähän kastiketta. Jätä loppu kastike ruokailijoiden kaadettavaksi annokselleen. Paisti oli pehmeää ja mureaa ja kastike oli loistavaa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti