tiistai 14. maaliskuuta 2017

Haudutettua punakaalia, broileria ja halloumia

Kaupassa komeili ihanan värinen punakaali, se oli otettava mukaan. Olin jo ostanut broilerinfileitä ja halloumia, joten ajattelin käyttää punakaalin niiden lisäkkeeksi. Inkiväärillä ja chilillä hain vähän särmää kaalipaistokseen. Makeutta halusin myös, siksi siirappia ja ajatuksissa oli paistaa suolaista halloumia annoksen päälle.

Ainekset:

n. 1 kg:n  punakaali
3 rkl  voita
1 punasipuli tai keltasipuli
vähän inkivääriä
½ chili
n.4 rkl  siirappia      
2 rkl  tummaa balsamicoa
2 tl  suolaa
mustapippuria  
½ dl  vettä 

Leikkaa punakaali ohuiksi suikaleiksi. Laita ne kasariin sulatettuun voihin. Anna kaalin hiukan painua kokoon ja kääntele välillä. Leikkaa punasipulit ohuiksi siivuiksi ja lisää ne kaalien joukkoon.  Raasta pala inkivääriä ja suikaloi chili ja lisää ne paistoksen joukkoon. Lisää siirappi, suola, balsamico ja muutama kierros mustapippuria sekä vesi. Anna muhia pienellä lämmöllä noin tunti. Tarkista maku ja lisää suolaa tai siirappia maun mukaan.
Punakaalin kanssa paistoin halloumia ja broileria, broilerille ripottelin vielä chilin makua valmiista kastikkeesta. Ruokajuomana maistui raikas sisilialainen Inycon.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti