Härkis (härkäpapu) on niin muotia, kyllä minunkin siitä jotain pitää tehdä. Lähdin kevyesti itämaiden suuntaan valitsemalla aineksiini mm. munakoisoa, kikherneitä, jugurttia ja minttua. Härkis puolestaan oli maustettu texmex malliin. No arvata saattaa että kun nämä ainekset yhdistää, niin makuja löytyy. Ja oli muuten tosi hyvä yhdistelmä tuo pieni texmexin tulisuus ja lempeä munakoiso ryyditettynä raikkaalla minttu-jugurtilla.

1 munakoiso
1 kesäkurpitsa
1 sipuli
oliiviöljyä
250g härkistä
10 miniluumutomaattia
1 prk kikherneitä
Päälle:
1 tl minttua
2 puristettua valkosipulinkynttä
1 rkl sitruunamehua
vähän oliiviöljyä
½ tl savupaprikaa
½-1 tl suolaa
2 dl AB-jugurttia
150g juustoraastetta
1 tl minttua
2 puristettua valkosipulinkynttä
1 rkl sitruunamehua
vähän oliiviöljyä
½ tl savupaprikaa
½-1 tl suolaa
2 dl AB-jugurttia
150g juustoraastetta
Leikkaa munakoiso ja kesäkurpitsa siivuiksi, ripota päälle suolaa ja itketä siivuja vartin verran. Kuivata viipaleet ja laita ne uuninpellille. Leikkaa sipuli viipaleiksi niiden pinnalle, pirskottele kaiken päälle vähän oliiviöljyä ja laita 225 asteiseen uuniin 20 minuutiksi. Tee sillä aikaa: valuta kikherneet ja puolita miniluumutomaatit, sitten voit mausta jugurtin, yhdistä vaan kaikki aineet jugurttiin(paitsi juustoraaste).
Ota esille uunivuoka ja voitele se kevyesti öljyllä. Ota viipaleet uunista ja lado vuoan pohjalle ensin munakoiso, sitten kesäkurpitsa. Munakoison laitoin ensin koska se on kiinteämpi, valmista paistosta on sitten helpompi nostella vuoasta. Levitä sitten härkis sekä kikherneet ja tomaatit. Valuta päälle jugurttikastike ja lopuksi juustoraaste. Laita ruoka takasin uuniin n. 200 asteeseen puoleksi tunniksi.
Tulee muuten pahuksen maukasta ja on aika helppo tehdä.
Tulee muuten pahuksen maukasta ja on aika helppo tehdä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti