perjantai 4. elokuuta 2017

Hyrskypotut

Laitoin viikko sitten vierailleni hyrskypottuja savustetun kalan lisukkeeksi. Ne saivat niin suuren suosion, että kattilakin melkein nuoltiin puhtaaksi. Eilen tehtiin uusi satsi paistetun siian kaveriksi. Ja taas oli hyvää. Ainekset ovat hyvin yksinkertaiset ja niin kesäisen makuiset. Erinomainen lisuke kaikelle kalaruoalle.

Ainekset:

1-1,3 kg uutta perunaa
neljä sipulinvartta
puntti tilliä
purkki  ranskankermaa
reilu nokare voita

Pese perunat harjalla puhtaiksi ja keitä suolalla maustetussa vedessä noin 20 minuuttia, riippuen tietenkin perunoiden koosta, muusiksi ne eivät saa mennä. Perunoiden kiehuessa pilko pieneksi silpuksi sipulinvarret ja tilli. Kun perunat ovat kypsyneet, kaada niistä vesi pois ja pilko halutessasi veitsellä isommat perunat puoliksi (minä tein niin). Lisää sitten joukkoon silputut yrtit, reiliu nokare voita ja ranskankerma. Laita kattilankansi kiinni ja ravista perunoita oiken kunnolla. Valmis nautittavaksi!
Tästä tuli tämän kesän suosikki, niin hyvää että sitä voi syödä pelkästäänkin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti