tiistai 18. syyskuuta 2018

Mäntyperunat ja aioli

Luitko oikein? Kyllä. Nämä perunat on maustettu männynoksilla, ei rosmariinilla, kuten olisi perinteisempää. Kaikkea kannattaa kokeilla, ei ollenkaan hassumpi lopputulos, perunoihin jää hento metsäinen maku. Seuraavalla kerralla taidan laittaa vielä isommat oksat! Pyöräytä vielä nopea valkosipulimajoneesi perunoiden seuraksi niin on tosi namia.


Ainekset perunoihin:

1 kg kiinteitä perunoita
3 rkl oliiviöljyä
suolaa, mustapippuria
2 männynoksaa

Pese perunat huolellisesti, perunoita ei tarvitse kuoria. Paloittele perunat lohkoiksi ja asettele uuninpellille leivinpaperin päälle. Huuhtele männynoksat ja laita nekin pellille. Mausta perunat suolalla ja pippurilla ja kaada oliiviöljyä päälle, sekoittele kevyesti. Laitoin pellille myös valkosipulinkynsiä kuorineen samalla paistumaan, mutta niitä ei tarvita tässä ohjeessa, ne nyt on vaan muuten niin hyviä että siksi laitoin. Paista perunat uunissa 225 asteessa noin 45 minuuttia, sekoittele puolenvälin paikkeilla, jotta saat perunoihin väriä tasaisesti. Poista männynoksat ja irronnet neulaset pelliltä ja laita perunat tarjolle aiolin kanssa!

Ainekset aioiliin:

1 murskattu valkosipulinkynsi
1 kananmunan keltuainen
1 tl dijon sinappia
1 rkl sitruunamehua
ripaus suolaa
n. 1,5-2 dl oliiviöljyä

Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Sekoita  sauvasekoittimella valkosipulinkynsi, keltuainen, sitruunanmehu, sinappi ja suola tasaiseksi massaksi. Lisää öljy aluksi pienissä erissä ja nostele sauvasekoitinta ylös alas. Kun kastike sakenee, lisää öljyä ohuena nauhana. Lopeta öljyn lisääminen kun aioli on mieleisesi paksuista.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti