maanantai 3. syyskuuta 2018

Kolmen lohen kombo


Tänä kesänä on syöty paljon kalaa, lähinnä kuhaa ja uutuutena turskaa, lohi on jäänyt aivan paitsioon. Nyt kun olen palannut töihin tuli mieleen pistäytyä Lohikunnan tehtaanmyymälässä, se kun sijaitsee työpaikan nurkilla. Ostin sieltä nämä kolme eri lohiainesta ja niistä sitten valmistui tämä kombo. Lohen voit valmistaa pannulla, uunissa tai grillissä, mutta kalan kaveriksi tein helpon lohicremen, joka ajaa tässä annoksessa kastikkeen paikkaa.

Tarvitset: 150g tuoretta lohta/ruokailija valmistettuna haluamaasi tapaan sekä uusia perunoita

 Savulohicremen ainekset:


100 g kylmäsavulohirouhetta (pakaste)
100g lämminsavustettua lohifilettä
1 prk creme fraichea
1 punasipuli
½ sitruunan mehu
tilliä ja mustapippuria maun mukaan

Kuori ja silppua sipuli. Pilko lohet pieneksi silpuksi. Sekoita creme, lohet, sipuli, sitruunamehu, tilli ja pippuri ja tarkista maku. Anna olla kylmässä vähintään tunnin verran ennen tarjoilua.

Keitä uusia perunoita ja paista lohi haluamallasi tavalla. Minun loheni paistui grillissä folion sisällä sitruunaviipaleiden ja tillin kera. Lisää savulohicremeä annokseen ja nauti!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti