torstai 10. heinäkuuta 2014

Lohi-katkarapucroissant ja raikas kurkkufetasalaatti

Ihanaa lämmintä aikaa. Mökilläkin tarkenee istuskella ulkona vielä pitkään illalla ilman "villahousuja". Kesällä tulee grillattua paljon, mutta jossain vaiheessa touhu alkaa kyllästyttää. Juuri tällaisena kuumana iltana maistuu tosi raikkaalta kylmä iltapala. Tee valmiin croissantin sisään herkullinen ja helppo kalatäyte sekä kaveriksi rapsakka, raikas ja erittäin helppo kurkkusaatti. Lisäksi näissä ohjeissa on yhteisiä aineksia, joten aineksiakaan ei tarvitse selkä vääränä mökille kantaa.

Salaatti:

1 kurkku
ripaus suolaa
1 sitruuna
pakkaus fetajuustoa
puntti tilliä

Leikkaa kurkku pituusssuuntaan puoliksi. Raavi lusikalla siemenet pois, näin kurkku säilyttää rapsakuutensa huomattavasti pidempään. Pilko lohkoiksi, laita lävikköön, ripsauta vähän suolaa kurkuille ja anna hetki valua. Leikkaa fetajuusto kuutioiksi ja pilko puoli punttia tilliä hienoksi silpuksi. Yhdistä ainekset raikkaaksi salaatiksi, purista puolikkaan sitruunan mehu sekaan ja laita jääkääpiin maustumaan.

Ranskankermatäyte croissanteille:

purkki ranskankermaa
tilliä
sitruunamehua
suolaa pippuria

Lisää ranskankerman joukkoon salaatista jäänyt puolikas puntti tilliä (jätä vielä muutama haitula koristeluun) ja purista puolikkaan sitruunan mehu joukkoon. Lisää joukkoon suolaa ja pippuria maun mukaan. Laita jääkääppiin tekeytymään tarjoiluhetkeen asti.

Lisäksi tarvitset yhden suuren voicroissantin per ruokailija sekä (kylmä)savulohta ja katkarapuja.






















Avaa croissant ja laita pohjalle ranskankermaa, sitten kylmäsavulohta ja katkarapuja. Pinnalle vielä hieman ranskankermaa ja tilliä. Asettele croissantin kansipala kevyesti päälle, sisus saa mielellään näkyä, sekä annostele viereen raikasta kurkkusalaattia.
Vielä pirskahteleva juoma kaveriksi esim. Thandi Sparkling Wine Shiraz Rosé Sec 2013 ja kyllä maistuu namilta!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti