tiistai 1. heinäkuuta 2014

Rullamureke

Keksin tällaisen rullamurekkeen vuosia sitten ja aina välillä se unohtuu (päähän), paperille tätä en ole koskaan laittanutkaan!  Eilen kaupassa osui silmiini kalkkunajauhelihaa ja siitä se taas lähti. Ideana on siis tehdä kaksi eri mureketaikinaa ja kääriä ne rullaksi. Toinen taikina voi olla kalkkunaa tai broileria, toinen taas naudanjauhelihaa. Murekkeesta tulee paitsi maukasta niin myös hauskan näköistä.

Ainekset:

400g naudan jauhelihaa
400g kalkkunan jauhelihaa
sipuli
pari valkosipulinkynttä
2 munaa
vähän korppujauhoja (voi jättää poiskin)
suolaa, pippuria
currya, muskottipähkinää ja yrttimaustetta kalkkunalle
Chiliä, paprikaa ja rosmariinia naudalle





Laita jauhelihat kulhoihin, tee keskelle kolot ja ripottele hieman korppujauhoa koloon ja riko sinne muna. Pilko sipulit pieniksi ja jaa silppu tasan molempiin kulhoihin. Lisää suolaa ja mustapippuria.









Lisää kalkkunalle ja naudalle omat mausteensa ja sekoita molemmat taikinat. Ota esille leivinpaperi ja levitä siihen naudanlihaseos noin puolen sentin kerrokseksi. Laita päälle kalkkunaseos ja levitä tasaiseksi.


Kääri rulla paperin avulla rullaksi ja nosta paperilla pötkylä uunivuokaan. Kypsennä 175 asteessa noin 45 minuuttia.



Leikkaa rullasta viipaleita ja nauti vaikka vihannespaistoksen kanssa. Kaksi hyvää ja herkullista makua yhdessä. Kannattaa kokeilla kotona!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti