Tänään tein pannupihvejä joihin tulee hernerouhetta. Olin salilla treenaamassa ja kun sieltä tulee on aina nälkäinen. Tästä annoksesta saa mukavasti proteiineja. Valmistin hernerouheen ennen treeneihin lähtöä, joten pääsin heti valmistelemaan pihvejä, tosin tämän ehtii tehdä samalla kun muunkin valmistelun. Näistä tuli nyt mestarin pihvejä kun satuin ostamaan siten nimettyä vähärasvaista jauhelihaa.
Ainekset 8:aan pihviin:
400 g vähärasvaista jauhelihaa
½ dl hernerouhetta
1 dl vettä
1 shalottispuli
1 muna
1 tl suolaa
runsaasti rouhittua pippuria
paistamiseen oljyä
Keitä desi vettä. Laita hernerouhe veteen ja sekoita. Ota kattila pois liedeltä ja jätä hernerouhe pehmenemään hetkeksi aikaa ja anna jäähtyä. Kaada ylimääräinen vesi pois. Laita jauheliha kulhoon, lisää pieneksi silputtu sipuli, muna, mausteet ja jäähtynyt hernerouhe. Muotoile kahdeksaksi pihviksi ja paista öljyssä muutama minuutti per puoli.
Sillä aikaa voit tehdä lisukkeeksi salaatin. Siinä se on, nopea iltapala
on valmis. Voit toki tehdä tähän kaveriksi vaikka perunamuusin, se maistuu
varmasti. Ja nokare dijon-sinappia sopii aina jauhelihapihvin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti