sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Broileriraviolit ja pestokastike

Tuli oltua isolla kirkolla (Helsinki) viikonloppuna. Kävin vierailulla Temppeliaukion kauniissa kirkossa ja siitä matka jatkui bulevardille Sinebrychoffin taidemuseoon. Matkan varrella tuli vastaan keittiötarvikemyymälä Chez Marius ja matkaan tarttui raviolistanssi. Onhan sitä heti päästävä kokeilemaan. Tänään raviolien sisään tulee broilertäyte ja helppo öljykastike pestolla.

Aloita pastataikinan teolla. Resepti löytyy tästä.
Tee kuitenkin pienempi taikina ja käytä 200g durumjauhoja ja 2 kananmunaa.

Täyte:

150g kypsää broileria
150g (aurinkokuivattu tomaatti) tuorejuustoa
1 porkkana
suolaa
pippuria
muskottipähkinää
salviaa
sitruunamehua

Pilko broilerit ja porkkana pieniksi paloiksi. Lisää tuorejuusto ja mausteet ja sekoita massa tasaiseksi. Kauli pastataikina ohueksi ja laita taikinlevylle nokare täytettä, voitele vedellä täytteen ympäriltä, laita toinen pastalevy päälle. Paina taikinat yhteen ja leikkaa stanssilla.


Sain aikaiseksi 31 raviolia ja pastaa jäi vielä vähän jäljelle, siitä tein vielä pienen spaghettiannoksen. Jätä raviolit hetkeksi kuivahtamaan ja tee kastike.



 














Kastike:

1 dl oliiviöljyä
1 iso valkosipulin kynsi puristettuna
2 rkl pestoa
ripaus suolaa ja mustapippuria

Lisäksi parmesaania annoksen päälle

Laita kaikki ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Laita hetkeksi kylmään.
Keitä raviolit reilusti suolatussa vedessä n. 5 minuuttia. Nosta reikakauhalla tarjoiluastiaan ja pidä lämpiminä. Jatka kunnes kaikki raviolit ovat valmiita.

Laita lautaselle ravioleja, kaada päälle pestokastiketta ja parmesaania. Mieto broileritäyte saa kastikkeesta mukavaa potkua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti