Ainekset:
5 kpl
munan valkuaista
2½ dl sokeria
2 tl sitruunamehua
Päälle:
2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
tai
kuohukermaa
2 tl
sokeria
litran rasia mansikoita
Kuumenna uuni 125 asteeseen. Peitä uunipelti leivinpaperilla.
Erottele keltuaiset valkuaisista. Valuta valkuaiset puhtaaseen ja
kuivaan, mieluiten keraamiseen, teräksiseen tai lasiseen kulhooon. Muovikulhon pinta saattaa olla rasvainen, rasva estää valkuaisia vatkautumasta.
Vaahdota valkuaisia ja lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten. Lisää viimeiseksi sitruunamehu. Lusikoi valkuaisvaahto leivinpaperille.
Jätä reunat korkeammiksi kuin marenkilevyn keskiosa. Paista
125-asteisessa uunissa 1½ tuntia. Anna marenkilevyn jäähtyä ritilällä.
Pilko mansikat siivuiksi. Tässä vaiheessa tarvitaan "erittäin tarpeellista" mansikkaleikkuria! Jollet omista tällaista jännittävää laitetta, voit siivuttaa mansikat veitsellä.
Täytä jäähtynyt marenkikakkulevy vaahdotetulla
vaniljakastikkeella ja mansikoilla ja nauti heti. Ihanaa makeaa ja ilmavaa herkkua!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti