maanantai 20. heinäkuuta 2015

Mansikka pavlova

Nimipäivä ja omaa perhettä tulossa vierailulle. Yleensä olen aina laittanut mansikkakakkua nimppariksi mutta nyt iski halu kokeilla pavlovaa. Kannattikin kokeilla, koska se sattui onnistumaan hyvin ja maistuu tosi makoisalta. Viiden ihmisen kakkukestien jälkeen jäi pala vietäväksi naapurin nassikallekin.

Ainekset:
 
5 kpl munan valkuaista
2½ dl sokeria
2 tl sitruunamehua

Päälle:

2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
tai kuohukermaa
2 tl sokeria
litran rasia mansikoita
 
Kuumenna uuni 125 asteeseen. Peitä uunipelti leivinpaperilla.
Erottele keltuaiset valkuaisista. Valuta valkuaiset puhtaaseen ja kuivaan, mieluiten keraamiseen, teräksiseen tai lasiseen kulhooon. Muovikulhon pinta saattaa olla rasvainen, rasva estää valkuaisia vatkautumasta.
Vaahdota valkuaisia ja lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten. Lisää viimeiseksi sitruunamehu. Lusikoi valkuaisvaahto leivinpaperille. Jätä reunat korkeammiksi kuin marenkilevyn keskiosa. Paista 125-asteisessa uunissa 1½ tuntia. Anna marenkilevyn jäähtyä ritilällä.
 

 
Pilko mansikat siivuiksi. Tässä vaiheessa tarvitaan "erittäin tarpeellista" mansikkaleikkuria! Jollet omista tällaista jännittävää laitetta, voit siivuttaa mansikat veitsellä.


 
 
 
 
 
 
 
 
Täytä jäähtynyt marenkikakkulevy vaahdotetulla vaniljakastikkeella ja mansikoilla ja nauti heti. Ihanaa makeaa ja ilmavaa herkkua! 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti