Tänään on keittopäivä. Kaupasta tuli mukaan porkkanoita ja raejuustoa keittoa varten, mutta myös fenkolia, joten päätin yhdistää senkin samaan soppaan. Oikein hienostunut makuyhdistelmä tuntuikin tulevan. Raejuusto lisää ruokaisuutta ja pyöristää fenkolin makua. Samettinen koostumus kruunaa koko komeuden.
Ainekset:
5 porkkanaa
200g fenkolia
1 valkosipulinkynsi
2 rkl öljyä
5 dl kanalientä (fondista)
muutama oksa timjamia
1/2 tl mustapippuria, (suolaa)
Kuori ja paloittele porkkanat. Huuhtele ja viipaloi fenkoli.Säästä fenkolista vihreät versotupsut koristeeksi, maistuvat muuten ihan aniskarkeilta. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.
Kuullota sipulit, porkkanat ja fenkolit miedolla lämmöllä öljyssä kattilan pohjalla. Lisää kanaliemi (kanafondi ja vesi) ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta
timjamilla ja mustapippurilla. Keitä porkkana-fenkolikeittoa miedolla
lämmöllä kannen alla noin 15 minuuttia. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää joukkoon kerma. Tarkasta suola ja lisää tarvittaessa.
Koristele keitto raejuustolla, mustapippurilla ja fenkolin tupsuilla. Kevyttä mutta hyvää!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti