Ajattelin sitten keksiä uuden kasvispastan ja käytin siihen nykyisin niin muodikasta lehtikaalia. Tästä tuli oikein makoisaa ja tulista, ohjeeseeni kuuluu siis chiliä, joten suosittelen herkemmille vain puolikasta chilipalkoa ruokaan. Itse laitoin kokonaisen, mutta oli se minunkin suussani välillä "kuumaa", toki tulisuus riippuu valitsemasi chilin voimakkuudesta.
Ainekset kahdelle:
150 g lehtikaalia
1 chilipalko
2 isoa valkosipulinkynttä
1 rkl voita
1 rkl öljyä
1 mozzarella (125g)
150-200 g pastaa
suolaa ja mustapippuria
(parmesaania)
Aloita kiehauttamalla lehtikaalia muutama minuutti. Poista kaalista kova ruoti ja revi lehdet palasiksi. Laita kiehuvaan veteen muutamaksi minuutiksi ja kaada sitten kaalit siivilään valumaan. Näin lehtikaali säilyttää heleän värinsä ja pehmenee. Pilko hieman jäähtyneet lehdet veitsellä vähän pienemmiksi paloiksi. Laita pastavesi kiehumaan ja annan pastan kypsyä al dente kypsiksi. Pilko chilipalko ja valkosipulit. Laita sitten pannulle voi ja öljy ja kuumenna lempeällä lämmöllä. Laita chili ja valkosipuli pannulle ja anna kuullottua hetki. Lisää lehtikaalin palaset ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
Lisää pannulle valutettu pasta ja muutama lusikallinen pastan keitinlientä. Revi päälle mozzarella. Sekoita ainekset sekaisin.
Raasta annoksen päälle vielä parmesaania jos tykkäät enemmästä juustosta, minä tykkään. Ruoan kanssa sopii mukavasti Sisilialainen Montalto Nero d’Avola Appassimento viini, joka on täyteläinen, pehmeä ja hedelmäinen.
Buon Appetito!
Ps. Tänään oli Portsan pihamarkkinapäivä. Ahkerasti yritimme myydä pihoilla tavaroitamme ja kyllähän me jotain pientä saimme kaupaksi. Laitoin myös pienen (2€) maistelumenun kulkijoille: broilerin jauhelihasta ja aurinkokuivatuista tomaateista tehtyjä pihvejä, uunissa paahdettua kesäkurpisaa chilillä ja timjamilla sekä voilla maustettua keitettyä kukkakaalia. Ja jaoin tietysti blogin osoitteen. Toivotan uudet lukijat tervetulleiksi! Yli kolmetuhatta lukukertaa mun sivuille onkin jo kertynyt, kivaa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti