sunnuntai 23. elokuuta 2015

Intialainen kalacurry


Tekee mieli kalaruokaa. Halusin vähän maustetumpaa makua ja päädyin tällaiseen intialaistyyppiseen ratkaisuun.  Tässä menee komeasti pakastekala, koska mausteet antavat niin paljon makua kastikkeelle, ettei itse kalan tarvitse niin loistaa.  Ja savustettu lohi tuo mukavaa savunmakua ruokaan. Seuraksi riisiä tai perunaa tai sitten vaan hyvän leivän kera, jonka kanssa voi kaapia curryn maukasta lientä.

Ainekset neljälle:

400 g seitiä paloiteltuna
200 g kylmäsavustettua lohta
4 dl kookosmaitoa
500 g tomaattimurskaa
2 sipulia silputtuina (puna ja keltasipuli)
2 isoa valkosipulinkynttä hienonnettuina
1,5 rkl inkivääriä raastettuna
1 tl  paprikajauhetta
1 tl  juustokuminaa
1 tl  garam masalaa
1 tl kurkumaa
1 tl suolaa
1 tl ruokosokeria
mustapippuria
(kourallinen pinaatinlehtiä)





Kuullota rouheasti silputtua sipulia pannulla muutaman minuutin ajan. Sekoita joukkoon valkosipuli, inkivääri, paprika, juustokumina, garam masala ja kurkuma. Lisää kookosmaito ja tomaattimurska. Hauduta kastiketta kannen alla 10 minuuttia. Mausta suolalla, sokerilla ja pippurilla.



Laita seipalat kastikkeeseen. Kääntele ne varovasti jotta ne eivät pääse rikkoutumaan. Kala kypsyy nopeasti, n. 3–5 minuutissa. Lisää sitten kylmäsavulohi ja pinaatti kastikkeeseen. Sekoita hyvin varovaisesti, sammuta hella ja anna makujen tasaantua muutama minuutti. Nauti ihanan tuoksuista pataa valitsemiesi lisukkeiden kanssa. Jos pidät korianterista, voit silputa sitä annoksen päälle. Minun suussani korianteri maistuu saippualta joten minun annokseeni sitä ei tule!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti