keskiviikko 16. syyskuuta 2015

Broilerirullat tuorejuustotäytteellä

Syksy tulee, mutta vielä käydään muutama kerta kesämökillä. Viime viikonloppuna tein siellä tällaiset rullat ja kypsensin ne grillissä, valmistus onnistuu tietysti myös pannulla ja uunissa kaupungissa ollessa. Ainekset ovat aika yksinkertaiset, mutta niistähän ne hyvät maut syntyvätkin. Mökillä kasvavat rosmariini ja timjami elävät myös viimeisiä hetkiään, joten nekin kannattaa käyttää. Lisukkeeksi vielä saman tien grillillä paistettua kesäkurpitsaa ja äidin tekemää porkkanamuhennosta.

Ainekset neljään broilerrullaan:

4 broilerin rintaleikettä
8 siivua pekonia
muutama rkl haluamaasi tuorejuustoa
suolaa ja pippuria
rosmariinia ja timjamia

Avaa broilerleikkeet levyksi, ensin päältä pieni siivu auki, kierrä sitten veitsi takaisin menosuuntaan ja halkaise alempi pala puoliksi. Mausta avattu filee suolalla ja pippurilla ja levitä tuorejuustoa fileelle. Ripottele sitten fileille rosmariinia ja timjamia.


 Kääri filee rullalle ja kääri kaksi pekonisiivua sen ympäri, tee näin kaikille broilerpaloille.













Grillaa rullia muutama minuutti kummaltakin puolelta reilulla lämmöllä niin että pekonin rasva sulaa ja aseta sitten lämpö miedolle ja anna rullien kypsyä noin 10 minuuttia. Nosta leikkeet folion sisään ja anna lämmön tasaantua ja lihan vetäytyä noin viiden minuutin ajan. Jos valmistat rullat ilman grilliä niin paista niihin ensin pannulla hyvä väri ja laita sitten uuniin kypsymään 175 asteeseen, kunnes sisälämpötila on 70 astetta.



Viiniksi sopii italialainen valkoviini Triade, joka on kuiva, hapokas, kypsän sitruksinen, kevyen viheromenainen, hennon mineraalinen, mausteinen. Viinin hapokkuus taittuu mukavasti tämän ruoan seurassa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti