keskiviikko 2. syyskuuta 2015

Pinaattikeittoa ja täydelliset kananmunat

Nyt tulee sitten perusreseptiä. Pinaattikeitto on aina hyvää arkiruokaa ja pehmoiset, täyteläiset munat kruunaavat annoksen. Aineksiakaan ei ole paljon ja ne löytyvät yleensä kaapista, pakastepinaattia pidän aina pakkasessa, koska se sopii kastikkeisiin samoin kuin perunamuusiin, nam. Nopeakin tämä ruoka on, kymmenessä minuutissa on valmista.

Ainekset kahteen lautaselliseen:

6 dl (laktoositonta) maitoa
100 g pakastepinaattia paloina
2 rkl voita
3 rkl vehnäjauhoa
½ tl suolaa
vajaa neljännes tl valkopippuria
2 munaa

Ota pinaatti sulamaan ja laita munat kattilaan kylmään veteen. Laita levy kuumenemaan, kun vesi kiehuu, nosta kattila liedeltä. Anna munien olla kuusi minuuttia kuumassa vedessä. Kaada vesi pois, huuhtele munat kylmällä vedellä ja kaada vesi pois. Jätä munat odottamaan keittoon pääsyä.


Aloita keiton valmistus laittamalla teflon kattilaan voi ja anna sen sulaa. Lisää sulaan voihin vehnäjauhot ja sekoita. Ala lisätä maitoa pienin erin ja sekoita koko ajan. 

















Pidä levy vähän reilulla keskilämmöllä, tätä ei parane polttaa, muuten menee keitto pilalle. Kun kaikki maito on lisätty, anna keiton poreilla muutama minuutti miedolla lämmöllä. Lisää sitten (lähes) sulanut pinaatti sekä mausteet ja sekoita. Jätä hetkeksi vielä liedelle ilman lämpöä ja anna makujen tasaantua. Laita tarjolle ruisleipää tai hapankorppuja, kuori munat. Laita keitto lautaselle ja nosta sinne puolitettu kananmuna. Lempeää ja hyvää.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti