Tässä hieman erilainen lisuke kalalle. Tilliähän nyt aina tietysti käytetään maustamaan kalaruokia ja sen lisukkeitä, mutta tähän reseptiin kuuluu myös maustekurkkuja, jotka tuovat tähän ruokaan mukavan uuden ulottuvuuden. Laitan tähän kaveriksi kuhaa, ohjeen löydät tästä.
Ainekset:
Perunaa n. 700g
rkl kuivattua tilliä tai 2 rkl tuoretta tillisilppua
1 maustekurkku
2,5 dl tillisitruunakermaa (tai tavallista)
suolaa ja mustapippuria
Kuori perunat ja pilko ne siivuiksi, tikuiksi tms. Lado puolet perunoista kulhoon. Lisää tilliä, suolaa ja pippuria sekä pilkottu maustekurkku. Lisää loput perunat päälle ja mausta em. mausteilla. Suolaa ei tarvita juuri lainkaan jos käytät maustettua kermaa, se sisältää jo suolaa! Paista 175 asteisessa uunissa tunnin verran. Anna vetäytyä hetki ja paista sillävälin kaveriksi kuhaa tai muuta kalaa.
Ruokaviininä maistuu italialainen Terre Faiano Grechetto Umbriasta.Viini on kuiva, hieman päärynäinen ja oikein freesi valinta kermaiselle perunalisukkeelle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti