Jouluvalmistelut ovat käynnissä mutta vielä ehtii tehdä vaikka mitä. Tänään tein rapusilakat, tuossa kun ne muutaman päivän vielä maustuvat niin sitruunamehu ja tilli ehtivät antaa makunsa ja hyvää tulee, jo nyt maistuu hyvältä!
Ainekset:
300g silakkafileitä
170g isoja katkarapuja sulatettuna
Etikkaliemi:
1 dl vaaleaa balsamietikkaa (Rajamäki)
4 dl vettä
1 rkl suolaa
Kastike:
200g ranskankermaa
1 dl majoneesia
½ dl tillisilppua
1 valkosipulinkynsi puristettuna
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 rkl sitruunamehua
½ tl suolaa
Pinnalle:
tillisilppua

Sekoita etikkaliemen ainekset (kylminä). Sekoittele niin että suola sulaa nesteeseen. Pyyhi silakkafileet kuiviksi talouspaperilla ja tipauta liemeen. Sekoita ja laita jääkaappiin kypsymään liemessään muutamaksi tunniksi (3). Poista fileistä nahka, se lähtee kypsistä fileistä helposti, ja pilko fileet paloiksi.Valuta sulaneet ravut. Sekoita kastikkeen ainekset ja lisää silakat ja ravut kastikkeeseen.
Laita kauniiseen purkkiin ja anna maustua pari päivää jääkaapissa. Tarjolle nostettaessa koristele vielä tuoreella tillillä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti