sunnuntai 17. huhtikuuta 2016

Lila porkkanamuhennos

Piti sitten tehdä hauskan näköistä porkkanamuhennosta uudella otteella. Siis käyttää liloja porkkanoita muhennokseen tuomaan hauskaa väriä. No itseasiassa keitinvesi muuttui lilaksi ja sitä myöten koko muhennos! Toki näin keittinveden värin, olisin voinut kaataa sen poiskin mutta ajattelin kuitenkin kokeilla miten tuo toimisi... mutta maku on ihana ja perinteisen oloinen. Samalla ohjeella voi toki tehdä perinteisen oranssin version.

Ainekset:

2 dl vettä
1 tl suolaa
½ tl sokeria
rosmariininoksa
4-5 porkkanaa (2 oranssia ja 3 lilaa)
1 dl kermaa
2 rkl maizenaa

















Kuori porkkanat ohuelti ja siivuta. Laita kattilaan kiehumaan vesi, suola ja sokeri. Lisää porkkanat ja rosmariinioksa. Keitä kymmenisen minuuttia.



Lisää kattilan 1 dl kermaa ja ota rosmariinioksa pois. Lisää lämpöä ja anna keitoksen kiehahtaa ja ala lisätä maizenaa, laitoin ihan vaan näppituntumalla, mutta luulen että sitä meni pari rkl. Minuutissa liemi paksunee ja muhennos on valmis. Näyttää kuin porkkananpalat olisivat mustikkajugurtissa...

Sitten vaan pöytään ruokailijoiden ihmeteltäväksi!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti