keskiviikko 27. huhtikuuta 2016

Valkoista parsaa, juustokastiketta ja kirveliä

Kevät ja parsakausi on parhaimmillaan. Valkoisen parsan hento hienostunut maku rakastaa makuhermoja, nyt siis kannattaa herkutella parsalla. Parsaan yhdistetään yleensä hollandaise-kastike, mutta omaan kastikkeeseeni sain innoituksen oranssin värisestä voimakkaan makuisesta luomuporkkanajuustosta ja mausteeksi otin kirveliä, joka sopii hyvin parsan kanssa.


Ainekset:
500g parsaa
1 tl suolaa
½ tl sokeria
nokare voita
vettä


Kuori parsat varovasti perunakuorimaveitsellä. Laita paistinpannulle vettä kiehumaan. Lisää kiehuvaan veteen suola, sokeri ja voi sekä parsat. Anna kiehua 7-10 minuuttia, minun parsani olivat sopivia 8 minuutin kuluttua. Säästä ½ dl keitinvettä kastikkeeseen.


Kastike:

reilu nokare voita
1 rkl vehnäjauhoja
2 dl maitoa
50 g porkkanajuustoa (myös cheddar käy)
2 rkl kirveliä pilkottuna kastikkeen joukkoon 
½ dl parsojen keitinvettä
½ tl suolaa
mustapippuria
muutamia kirvelinoksia koristeluun


Laita voi teflonkattilaan sulamaan. Lisää sulaan voihin venhäjauhot ja sekoittele. Lisää pikkuhiljaa maitoa ja sekoita tasaiseksi. Anna kiehua rauhallisesti muutamia minuutteja. Lisää joukkoon pieniksi kuutioiksi pilkottu juusto ja kirvelisilppu. Tarkasta suola ja lisää tarvitsemasi määrä. Rouhi joukkoon mustapippuria. Lisää kastikkeeseen parsojen keitinvettä jos kastike on liian paksua (vähän paksua se saa ollakin).





 Muista myös vihreä parsa ja parsarisotto; resepti vuodelta 2014.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti