Ainekset:
3 broilerin rintafilettä

Täyte:
60 g voita
1 valkosipulinkynsi
1 rkl silputtua persiljaa
1 rkl sitruunamehua
rouhittua mustapippuria ja suolaa
Levitykseen:
½ dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 muna
1 dl korppujauhoja
Paistamiseen:
rypsiöljyä
coctailtikkuja
Tee maustevoi sekoittamalla voihin muut ainekset kulhossa. Taputtele voi tasaiseksi kulhoon ja pane jääkaappiin kelmun alle odottamaan.
Tee broilerfileisiin esimerkiksi fileointiveitsellä pitkittäiset taskut. Työnnä voipalat taskuihin ja sulje taskut cocktailtikuilla. Pane vehnäjauhot ja mausteet, kevyesti vatkattu muna ja korppujauhot lautasille. Kääntele leikkeet ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhoissa. Anna leivityksen kuivahtaa hetki. Kuumenna paistinpannulla 3 rkl öljyä. Paista leikkeisiin keskilämmöllä kaunis ja rapea pinta. Pane leikkeet uunivuokaan tai pellille ja kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.
Laitoin lisukkeksi salaattia, keitettyä perunaa ja ruusukaaleja, jotka paistoin kypsäksi pannulle jääneessä öljyssä. Kastiketta saat broilerin sisältä valuvasta yrttivoista. Ruokajuomaksi valikoitui Pinot Grigio rypäleestä valmistettu Yalumba, joka on kuiva, sitruksinen, ja kevyen päärynäinen.
Hyvää ruokahalua!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti