lauantai 14. toukokuuta 2016

Kievin kanaa

Jostain tuli mieleeni mehukas kanaruoka ja sellainenhan siis piti tehdä, näistä mielikuvista siirryin Kievin kanan tekoon. Täytteen ihana persiljan ja valkosipulin maku, fileen rapea pinta ja mehukas sisus ovat juuri täydellisiä tähän mielitekoon. Pientä vaivaa tämä vaatii, mutta niinhän ruoanlaitto yleensäkin. Ostin Stockmannin lihatiskiltä kevyesti persiljalla ja valkosipulilla maustettuja fileitä, maustamaton sopii yhtä hyvin, mutta näistä sain "ilmaiseksi" lihaan lisää makua. Maustevoin teko kannattaa aloittaa muutamaa tuntia ennen muuta ruoanlaittoa tai sen voi tehdä vaikka edellisenä iltana.


Ainekset:

3 broilerin rintafilettä

Täyte:
60 g voita
1 valkosipulinkynsi
1 rkl silputtua persiljaa
1 rkl sitruunamehua
rouhittua mustapippuria ja suolaa

Levitykseen:
½ dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
1 muna
1 dl korppujauhoja

Paistamiseen:
rypsiöljyä 

coctailtikkuja

Tee maustevoi sekoittamalla voihin muut ainekset kulhossa. Taputtele voi tasaiseksi kulhoon ja pane jääkaappiin kelmun alle odottamaan.
Tee broilerfileisiin esimerkiksi fileointiveitsellä pitkittäiset taskut. Työnnä voipalat taskuihin ja sulje taskut cocktailtikuilla. Pane vehnäjauhot ja mausteet, kevyesti vatkattu muna ja korppujauhot lautasille. Kääntele leikkeet ensin vehnäjauhoissa, sitten munassa ja lopuksi korppujauhoissa. Anna leivityksen kuivahtaa hetki. Kuumenna paistinpannulla 3 rkl öljyä. Paista leikkeisiin keskilämmöllä kaunis ja rapea pinta. Pane leikkeet uunivuokaan tai pellille ja kypsennä 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.













Laitoin lisukkeksi salaattia, keitettyä perunaa ja ruusukaaleja, jotka paistoin kypsäksi pannulle jääneessä öljyssä. Kastiketta saat broilerin sisältä valuvasta yrttivoista. Ruokajuomaksi valikoitui Pinot Grigio rypäleestä valmistettu Yalumba, joka on kuiva, sitruksinen, ja kevyen päärynäinen.
Hyvää ruokahalua!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti