Piristäisiköhän sateista päivää italian mieleen tuova tomaattikeitto? Eilen oli jo toinen jalka matkalaukussa ja Sisiliaan teki mieli. No enpä nyt lähde, täytyy yrittää pidätellä...ja lohduttautua makoisalla keitolla!
Ainekset:
1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
nippu kevätsipulia
3 isoa kypsää tomaattia
kourallinen miniluumutomaatteja
3 dl vettä
½ kasvisliemikuutio
½ tl suolaa
1 tl ruokosokeia
mustapippuria
rosmariininoksa
Tarjoiluun:
mozzarellaa, kevätsipulia (ja basilicoa)
Pilko sipulit, jätä pari senttiä kevätsipulin vihreää osaa koristeluun. Laita kattilaan 1 öljyä ja kuumenna. Lisää tavallinen sipuli, kuullota hetki ja lisää sitten muut sipulit. Pilko myös tomaatit ja heitä kattilaan. Lisää rosmariininoksa, vesi, liemikuutio, suola, sokeri ja pippuri. Anna kiehua hiljalleen puolisen tuntia. Poista rosmariininoksa ja soseuta keitto sauvasekottimella. Nosta höyryävä keitto lautaselle, lisää keiton pinnalle ohuita kevätsipulirenkaita, revittyä mozzarellaa ja halutessasi pari tilkkaa balsamicoa. Nauti hyvän leivän kera.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti