torstai 4. elokuuta 2016

Karviastimjamihyytelö

Kesäloma ja mökillä on tullut oltua ahkerasti. Olemme äitini kanssa tehneet paljon mehuja ja hyytelöjä viinimarjoista sekä vadelmista hilloa. Puskassa komeilee myös vihreitä karviaisia, kerran olen tehnyt niistä hilloa, mutta ei se kovin kummoista ollut. Aloin tutkia Dansukkerin sivuja ja löysin ohjeen, jossa käytettiin punaisten karviaisten kanssa pari timjamin oksaa. Ajattelin että kokeilen ohjetta, mutta se kuitenkin muuttui alkuperäisestä aika lailla. Timjamia tuli paljon enemmän, hienonsin massan sauvaseoittimella sileäksi ja tein siitä hyytelöä!

Ainekset:
1 kg vihreitä karviaisia
700 g hillosokeria
3 oikein isoa oksaa timjamia

Puhdista karviaiset ja huuhtele ne. Laita kattilaan kiehumaan, nestettä ei tarvita minun ohjeessani. Kun karviaset alkavat kiehua, lisää hillosokeria ja sulata joukkoon. Lisää sitten timjamin oksat ja anna kiehua noin viisitoista minuuttia. Nosta timjaminoksat pois ja kuori vaahto.

Aja sauvasekoittimella sileäsi soseeksi ja kaada lasipurkkeihin. Anna jäähtyä hetki ja laita sitten kannet kiinni ja laita kylmään asettumaan. Hyytelöstä tulee ihanan väristä ja näköistä. Ja se maku, niin hyvää ettei sanottua saa.





















Hyytelö on varmaan hyvää esim. riistaruoan kanssa. Valmistusta seuraavana iltana kokeilimme sitä mausteisten Günther-makkaroiden ja paistetun kesäkurpitsan kanssa, sopii siihenkin oikein hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti