lauantai 13. elokuuta 2016

Kreikkalainen munakoisopaistos

Viimeinen lomaviikko menossa. Olen saanut nauttia kauniista ilmoista, mutta nyt viimeinen viikko on ollut viileä ja syksyinen. Pitää siis tuoda pöytään jotain lämpimästä maasta. Paistos on mukavan muheva ja valkosipulinen ja vie ajatukset lämpimään.

Ainekset:

1 munakoiso
1 sipuli + vähän sipulin vartta
3 valkosipulinkynttä
purkki kikherneitä
purkki (valkosipuli)tomaattimurskaa
öljyä
kalamata oliiveja
oksa rosmariinia
suolaa ja mustapippuria
paketti fetajuustoa
20 lehteä basilikaa
loraus hunajaa


Pilko sipulit ja munakoiso. Valuta ja huuhtele kikherneet. Leikkaa rosmariinit ja suikaloi basilikan lehdet. Laita pannulle öljyä ja kuumenna se, lisää sipuli paistumaan. Lisää hetken kuluttua munakoisopalat. Kun ne alkavat saada väriä, lisää valkosipulit, rosmariini sekä suolaa ja pippuria. Pyörittele hetki ja lisää kikherneet, oliivit ja tomaattimurska.


Jätä paistos miedolle lämmölle noin 15 minuutiksi. Lisää lopuksi kuutioitu feta, loraus hunajaa ja basilikanlehdet ja sipulinvarret. Sekoittele ja nosta pöytään. Tarjoa hyvän leivän kanssa kasvisateriana tai esimerkiksi lihan kanssa. Meillä oli tänään uunissa laitettuja porsaan rimpsuja ja hyvältä ne maistuivat yhdessä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti