perjantai 9. syyskuuta 2016

Purjokeitto

Kotimaiset kasvikset ovat nyt edullisia ja hyviä, joten niitä on mukava hyödyntää. Purjoa tulee valmistettua itsekseen aika harvoin, mutta tänään päätin tehdä siitä keiton. Useissa ohjeissa keittoon laitetaan perunaa, toki siitä saa ruokaisampaa siten, mutta minä käytin pelkkää purjoa. Ja valmistaminen on äärimmäisen helppoa, mutta keitto on silti maukasta!

Ainekset:

2 isoa purjoa
5 dl vettä
annos kasvisfondia
1 dl kermaa
vähän juustoa (minulla port salut-juustoa rouheena)
suolaa ja  mustapippuria
                                          


Halkaise ja huuhdo purjo ja leikkaa suikaleiksi. Jätä vähän purjon vihreää osaa koristeluun. Kuullota purjoa öljyssä kattilassa viitisen minuuttia. Lisää vesi ja kasvisfondi. Keitä 20–30 minuuttia ja soseuta sitten sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa. Lisää kourallinen juustoraastetta (jokin muukin juusto kuin minulla sopii aivan mainiosti) ja kerma ja kuumenna kiehuvaksi. Tarkista maku. Kaada höyryävää keittoa lautaselle, koristele juustolla ja purjosuikaleilla ja rouhaise mustapippuria päälle. Nauti keitosta ja syksystä!





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti