lauantai 19. marraskuuta 2016

Rapulohikakku

Viime viikonloppuna tein vierailleni tällaista tarjottavaa iltapalaksi. Tekeminen ja hyytyminen vie jonkin verran aikaa, joten teikin tämän vuorokautta ennen valmiiksi. Sopii varmaan hyvin myös juhliin kahvipöydän suolaiseksi tarjottavaksi. Sitten onkin vaan mukava ottaa valmis kakku jääkaapista ja koristella se pöytään, jää enemmän aikaa seurusteluun!

Ainekset:
Pohja
200 g  real-leipää 
75 g  voita
    
Täyte
200 g surimisuikaleita
100 g kylmäsavulohta
2   kananmunaa   
6   liivatelehteä    
½ dl  hienonnettua tilliä   
200 g  ruohosipulituorejuustoa   
1 prk  kermaviiliä  
2 dl  kuohukermaa   
mustapippuria    
sitruunan mehua    
ripaus  suolaa  

Päälle
3   kananmunaa   
50 g  katkarapuja 
50 g  kylmäsavulohta
tilliä

Keitä kananmunat koviksi täytettä ja päällistä varten. Jäähdytä. Pohjaa varten murskaa leivät monitoimikoneessa tai veitsellä hakaten pieniksi muruiksi. Sulata voi kattilassa, jäähdytä hetki.
Sekoita voi ja leivänmurut, painele tiiviiksi irtokakkuvuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Rutista leivipaperi ruttuun ja avaa sitten, silloin paperi on helppo muotoilla vuokaan! Laita pohja jääkaappiin odottamaan täytettä.



Täytettä varten pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Hienonna tilli ja kaksi kananmunaa. Lisää tuorejuusto,kermaviili sekä surimisuikaleet, lohi pieninä paloina, munat ja tilli. Sekoita tasaiseksi. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja nostele se seokseen. Kuumenna sitruunamehu ja sekoita sekaan vedestä puristellut liivatelehdet. Kun seos on jäähtynyt, sekoita se hyvin täytteen sekaan. Kaada valmis täyte kovettuneen pohjan päälle, tasoita ja nosta kakku kylmään yöksi.

Irroita hyytynyt kakku vuoasta. Leikkasin leivinpaperin reunoilta ja jätin pohjan alle paperin, näin kakku on helppo liuttaa tarjoilualustalle.
Koristele munalohkoilla, lohipaloilla, katkaravuilla ja tillinoksilla. Seuraksi valkoviiniä, meillä tarjottiin Triadia Italian Campaniasta. Ja kaikille maistui!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti