Ainekset:
Pohja
200 g real-leipää
75 g voita
Täyte
200 g surimisuikaleita
100 g kylmäsavulohta
2 kananmunaa
6 liivatelehteä
½ dl hienonnettua tilliä
200 g ruohosipulituorejuustoa
1 prk kermaviiliä
2 dl kuohukermaa
mustapippuria
sitruunan mehua
ripaus suolaa
Päälle
3 kananmunaa
50 g katkarapuja
50 g kylmäsavulohta
tilliä
Keitä kananmunat koviksi täytettä ja päällistä varten. Jäähdytä. Pohjaa varten murskaa leivät monitoimikoneessa tai veitsellä hakaten pieniksi muruiksi. Sulata voi kattilassa, jäähdytä hetki.
Sekoita voi ja leivänmurut, painele tiiviiksi irtokakkuvuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Rutista leivipaperi ruttuun ja avaa sitten, silloin paperi on helppo muotoilla vuokaan! Laita pohja jääkaappiin odottamaan täytettä.
Täytettä varten pane liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Hienonna tilli ja kaksi kananmunaa. Lisää tuorejuusto,kermaviili sekä surimisuikaleet, lohi pieninä paloina, munat ja tilli. Sekoita tasaiseksi. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja nostele se seokseen. Kuumenna sitruunamehu ja sekoita sekaan vedestä puristellut liivatelehdet. Kun seos on jäähtynyt, sekoita se hyvin täytteen sekaan. Kaada valmis täyte kovettuneen pohjan päälle, tasoita ja nosta kakku kylmään yöksi.
Irroita hyytynyt kakku vuoasta. Leikkasin leivinpaperin reunoilta ja jätin pohjan alle paperin, näin kakku on helppo liuttaa tarjoilualustalle.
Koristele munalohkoilla, lohipaloilla, katkaravuilla ja tillinoksilla. Seuraksi valkoviiniä, meillä tarjottiin Triadia Italian Campaniasta. Ja kaikille maistui!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti