Ankanrinta appelsiinikastikkeessa on perin ranskalainen bistroruoka. Minulle ankanrinta tarttui kauppareissulla kärryyn ja appelsiinit olivat niin ihanan pulleita ja mehukkaan näköisiä, että päädyin tekemään tätä klassikkoa. Ja niinhän se maistui ranskalaiselta vaikka käytinkin kastikkeeseen italialaista punaviiniä!
Ainekset kahdelle:
1 ankanrinta n. 500g
suolaa
mustapippuria
Appelsiinikastike:
2 salottisipulia
1 appelsiinin raastettu kuori
1 rkl öljyä
1 rkl fariinisokeria
2 dl appelsiinista puserrettua mehua
1/2 sitruunan mehu
2 dl punaviiniä
1 kanaliemikuutio
1/2 rkl balsamicoa tai punaviinietikkaa
2 tl maizenaa
2 rkl voita
mustapippuria
(suolaa)
Ota ankanrinta huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen paistamista. Leikkaa rasvapuolelle ristiviiltoja. Mausta hyvin suolalla ja pippurilla. Pane rintafilee kylmälle paistinpannulle nahkapuoli alaspäin. Pane pannu kuumenemaan ja paista niin, että rasva alkaa sulamaan pannulle. Nosta lämpötilaa vähitellen. Käännä rintafilee ja paista myös lihapuolelle kaunis pinta. Laita lihaan lämpömittari ja jätä pannu miedolle lämmölle kannen alle. Kun sisälämpötila on 50 astetta, kääri liha folioon ja anna sen vetäytyä ainakin 10 minuuttia ennen leikkaamista. Liha kypsyy vielä vähän kääreessään, siksi jätin sisälämpötilan 50 asteeseen.
Ankkaa paistaessa silppua kastiketta varten sipulit ja raasta appelsiinista kuori. Kuumenna öljy kattilassa, lisää sipuli, appelsiini ja sokeri. Kuumenna hetki sekoitellen. Lisää punaviini, appelsiini- ja sitruunamehut sekä kanaliemikuutio ja balsamico. Anna kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia. Siivilöi liemi, mausta pippurilla ja lisää tarvittaessa suolaa. Lisää maizena ja keitä hetki. Viimeistele kastike reiluilla nokareilla voita juuri ennen tarjoamista.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti