Olen tehnyt mökillä kasvavista viinirypäleistäni parina vuotena mehumaijalla ihanaa mehua. Nyt mieleeni juolahti kokeilla sitä itsetehtyyn glögiin pohjaksi. Se onnistui, otin jo maistaiset! Koska oletan ettei ihan vastaavaa mehua ole saatavilla, kannattaa kokeilla jostain muustakin mehusta. Minun mehuni oli erittäin kevyesti sokeroitu, joten lisäsin sokeria tähän liemeen aika reilusti. Jos käytät sokeroitua mehua, vähennä sokerin määrää.
Ainekset litraan punaviiniglögiä:
3,5 dl rypäletiivistemehua / mustaherukkamehua tms.
2 ½ dl sokeria
2 kanelitankoa
3 tähtianista
10 neilikkaa
6 ohutta siivua inkivääriä
(5) suikaletta sitruunankuorta
l pullo punaviiniä (minulla voimakas Mayu Syrah)
Laita sokeri ja mehu kattilaan kuumenemaan. Lisää mausteet ja anna kiehua kunnes seos sakenee eli noin 15 minuuttia. Valuta mehu esim. lasipurkkiin ja siivilöi samalla mausteet pois. Minä lisäsin purkkiin vielä takaisin kanelitangot ja tähtianikset maustamaan glögiä tarjoiluhetkeen saakka. Tarjoiluhetkellä lämmitä glögipohja (poista mausteet jos olet niitä jättänyt liemeen), lisää sitten pullo punaviiniä, lämmitä edelleen, mutta älä päästä kiehumaan. Kaada juoma laseihin ja koristele esim. tähtianiksilla tai kanelitangoilla. Hyvää Joulua!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti