Ainekset:
250g hirvenjauhelihaa
½ tl suolaa
½ mustapippuria
½ tl timjamia
1 reilu tl dijonsinappia
1 muna
2 rkl korppujauhoa + tilkka maitoa
3 reilua rkl turkkilaista 10% jugurttia
1 sipuli ja 1 valkosipulinkynsi pieninä kuutioina
öljyä ja voita paistamiseen
Laita jauheliha kulhoon, tee keskelle pieni kolo ja ripottele siihen korppujauhot. Laita päälle tilkka maitoa. Lisää mausteet, muna, jugurtti ja sipulisilppu. Sekoita ainekset varovaisesti yhteen.
Pyöritä kostutetuin käsin pyöryköitä (minä sain aikaiseksi 18 kpl) ja paista pyörykät voin ja öljyn seoksessa kahdessa erässä paistinpannulla. Laita lopuksi ensimmäisen erän pyörykät pannulle lämpenemään ennen tarjoulua. Laita lisukkeeksi perunamuusia/juuresmuusia ja puolukkaa, sopii hyvin. Mulla oli niin nälkä että jäi annoskuva ottamatta!
Jälkkäriksi sitten espressoa ja sacheria:-)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti