sunnuntai 11. helmikuuta 2018

Hirvipyörykät

Olin lauantaina kaupungilla ja päätin katsastaa vanhan Stockmannin ruokakaupan, joka on nykyisin S-ryhmän omistuksessa. Oikeastaan en juurikaan katsonut perushyllyjä, kävin vaan  herkkutiskeillä! Kyllä siellä oli ihan kiva valikoima ja palvelutiskiltä saa ostettua sopivia pieniä annoksia eri raaka-aineita. Ostin kauniin kuhafileen, jonka söin eilen, vähän hirvenjauhelihaa pyöryköitä varten (no ostaessa en tiennyt mitä siitä aion valmistaa) ja yhden kalkkunafileen josta valmistuu jotain huomenna. Yksi heräteostos tuli konditoriapuolelta, oli muka pakko saada Glamour-sacherleivos! Toki ostin vähän vihanneksiakin.

Ainekset:

250g hirvenjauhelihaa
½ tl suolaa
½ mustapippuria
½ tl timjamia
1 reilu tl dijonsinappia
1 muna
2 rkl korppujauhoa + tilkka maitoa
3 reilua rkl turkkilaista 10% jugurttia
1 sipuli ja 1 valkosipulinkynsi pieninä kuutioina
öljyä ja voita paistamiseen


Laita jauheliha kulhoon, tee keskelle pieni kolo ja ripottele siihen korppujauhot. Laita päälle tilkka maitoa.  Lisää mausteet, muna, jugurtti  ja sipulisilppu. Sekoita ainekset varovaisesti yhteen.


Pyöritä kostutetuin käsin pyöryköitä (minä sain aikaiseksi 18 kpl) ja paista pyörykät voin ja öljyn seoksessa kahdessa erässä paistinpannulla. Laita lopuksi ensimmäisen erän pyörykät pannulle lämpenemään ennen tarjoulua. Laita lisukkeeksi perunamuusia/juuresmuusia ja puolukkaa, sopii hyvin. Mulla oli niin nälkä että jäi annoskuva ottamatta!














Jälkkäriksi sitten espressoa ja sacheria:-)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti