torstai 15. helmikuuta 2018

Kevyesti: kalaa, vihanneksia ja vihreää kastiketta

Aina välillä on hyvä keventää, tässä siihen yksi vaihtoehto. Vihannekset laitoin höyryttämällä, silloin kaikki vitamiinitkin säilyvät. Kala on aina terveellistä ja sitä tulisi syödä pari kertaa viikossa. Itselläni sattui nyt olemaan kahtakin laatua kalaa, ahventa ja lohta, mutta yksi kalalaji käy vallan mainiosti. Raikas itsetehty tuore vihreä kastike kruunaa kalan ja vihannesten maun. Makua antaa myös ihana italialainen sitruunaöljy, jollei sinulla ole sitä, purista kastikkeeseen vähän sitruunaa ja käytä tavallista oliiviöljyä.

Ainekset yhdelle:

150g nahatonta kalaa (ahventa, kuhaa, lohta)
tilkka öljyä paistamiseen
2 porkkanaa
pala parsakaalia

Vihreään kastikkeeseen:
 
20 basilikanlehteä
1 rkl kapriksia
1 valkosipulinkynsi
1 tl dijonsinappia
1 tl valko- tai punaviinietikkaa
n. 2rkl hyvää (sitruuna)öliiviöljyä



Ruoka valmistuu nopeasti, pidä vain huolta että teet asiat siinä järjestyksessä kuin ne kypsyvät/valmistuvat. Kuori kaksi porkkanaa ja pilko ne. Laita vesi kiehumaan ja höyrytinosa kattilaan. Kun vesi kiehuu laita porkkanat kattilaan. Pilko parsannuput valmiiksi, lisäät ne kun porkkanat ovat höyrynneet pari minuuttia, kokonaisaika on noin kymmenen minuutia. Kokeile vihanneksia haarukalla, ne saavat jäädä napakoiksi. Ota kala esille, laita paloille vähän suolaa ja pippuria. Tee kastike: laita basilikanlehdet, kaprikset (jos käytät suolaan säilöttyjä kapriksia kuten minä, huuhtele suola pois) ja valkosipulinkynsi mortteliin ja hiero ainekset tahnaksi. Lisää tilkka etikkaa ja dijonsinappi, pyöräyttele ja ala sitten lisätä oliiviöljyä. Kastike saa olla sellaista löysää tahnaa! Laita pannu kuumemaan ja paista kala. Nosta vihannekset höyryttimestä ja ripottele vihanneksille vähän suolaa, nosta kala(t) vihannesten päälle ja laita kalalle ja vihanneksille ihana vihreä kastike, todella herkullista!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti