tiistai 6. maaliskuuta 2018

Savustettu valkosipulikeitto

Ostin syksyn saaristolaismarkkinoilta ison letin savustettuja valkosipuleita. Alusta asti aikomuksenani oli laittaa niistä pehmoista keittoa, mutta aina se vaan jäi. Nyt kun melkein koko letti on mennyt muihin ruokiin, on vihdoin tehtävä se keitto. Kokeilin sitä viime lauantaina kun oli ruokavieras tulossa, hyvin meni alas, oli ihan mukavan makuista.

Ainekset n. 3:een lautaselliseen:


2 kokonaista (savustettua)valkosipulia
1 shalottisipuli
1 jauhoinen peruna
1 pieni porkkana
1 rkl voita
1 rkl vehnäjauhoja
4-5 dl maitoa
1 kasvisliemikuutio
1 rkl persiljaa
1 tl savustettua paprikaa
 1tlk kermaa

Kuori valkosipulit, shalottisipuli, porkkana ja peruna ja paloittele niitä hieman.
Kuullota aineksia voissa noin 5 minuuttia. Lisää vehnäjauho ja sekoita se kasvisten joukkoon, lisää sitten maito ja kasvisliemikuutio ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä noin 5 minuuttia. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Lisää kerma, persilja ja savupaprika ja kiehauta keitto uudelleen. Tarkista suola ja lisää tarpeen mukaan. Annostele valkosipulikeitto lautasille ja ripottele pinnalle koristeeksi vähän savupaprikajauhetta ja esim. paahdettua tummaa leipää tai krutonkeja.
Nauti alkupalana tai iltapalana tai miten vaan, ainahan keitto maistuu!



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti