tiistai 24. huhtikuuta 2018

Keltainen paprikakeitto ja pekonia

Olin torilla viime viikonlopulla ja keltaiset paprikat olivat ihanan raikkaan näköisiä. Sillä hetkellä en vielä tiennyt mitä niistä valmistuu, mutta sitten mieleen tuli yhdistää kirpeä omena mukaan ja vähän suolaista pekonia.  Aloin etsiä muutenkin tietoa keltaisesta paprikasta ja sehän oli valtava c-vitamiinin lähde, siinä on 5 kertaa enemmän c-vitamiinia kuin appelsiinissa!


Ainekset 3:een alkupala-annokseen:

2 keltaista paprikaa
1 kirpeä omena
1 sipuli
5 dl kasvislientä
½ pkt Creme Bonjour pekoni&sipuli- tuorejuustoa
pekonia
suolaa, mustapippuria
ripaus maizenaa tarvittaessa


Paista pekonit rapsakoiksi. Pilko sillä aikaa sipuli, paprikat ja omena. Nosta pekonit talouspaperille  "kuivumaan" ja ala paistaa vihanneksia pekonin rasvassa. Laita sillä aikaa kasvisliemi kattilaan lämpenemään. Kun kasvikset ovat saaneet hieman väriä lisää ne kiehumaan kasvisliemeen.











Anna ainesten kiehua noin kymmenen minuuttia ja surauta keitto soseeksi sauvasekoittimella. Laita kattila takaisin levylle ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää mustapippuria ja tarkasta suola. Jos keitto on jäänyt liian löysäksi, lisää hieman maizenaa ja kiehauta minuutti.

Tarjoile keitto pekoninmurusten/palasten kera ja koristele esim. persiljalla. Maukasta ja hienostuneen makuista! Tässä olisi hyvä alkuruoka värinsä puolesta myös pääsiäispäivälliselle!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti