perjantai 18. toukokuuta 2018

Savoijinkaalikääryleet (kasvis) ja ahvenia

Savoijinkaali on kaunis vihannes. Päätin ostaa sellaisen ja tehdä siitä kääryleitä, kasvisversion, jossa makua antamassa olisi parmesaania, pinaattia ja sipuleita. Kalatiskillä oli upeita ahvenfileitä, ne sopivat kääryleiden kanssa vallan mainiosti.

Ainekset 8 kaalikääryleeseen:

1 pienehkö savoijinkaali
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
80g parmesaania raastettuna
suolaa, pippuria
yrttimaustetta
pakastepinaattia 75g
1 dl puuroriisiä / 3dl vettä
oliiviöljyä ja siirappia

Lisäksi: Ahvenfileitä, voita, tilliä, sitruunaa

Leikkaa savoijinkaalista kanta ja irrota siitä uloimmat lehdet pois ja ota seuraavat kahdeksan lehteä kääryleitä varten. Laita lehdet kiehumaan muutamaksi minuutiksi ja anna jäähtyä. Pilko kaalin  keskusta pieneksi silpuksi ja paista sitä pannulla niin että se alkaa saada väriä, lisää pilkotut sipulit ja valkosipulit ja paista vielä hetki. Lisää sitten pannulle pakastepinaatti (tai tuore), riisi ja mausteet ja sekoittele. Lisää vesi anna seoksen kiehua hiljalleen 15 min, kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisään aina myös parmesaanipalan kannan mukaan kiehumaan, se antaa vähän makua liemeen (tai jos teet esim. tomaattikastiketta, niin lisää se sinne), nosta se kuitenkin pois ennen kuin teet ruoan valmiiksi!


Lisää paistokseen raastettu parmesaani ja tarkasta suola. Asettele kaalinlehdet leikkuulaudalle, leikkaa hieman kovaa kantaa pois. Asettele lehti muotoonsa ja jaa täyte lehdille. Jos täytettä jää yli, lusikoi se suuhusi, hyvää! Laita kääryleet uunivuokaan tiiviisti saumapuoli alaspäin, laita pinnalle hieman oliiviöljyä ja siirappia. Paista 200 asteessa n. 15 minuuttia.


Laita ahvenfileille suolaa jo ennen paistoa. Laita kuumalle pannulle voita ja odota että kihinä lakkaa. Paista fileet nopeasti rapeiksi ja maukkaiksi. Lisää pinnalle tilliä.








Nosta herkut lautaselle, lisää haluamasi lisukkeet ja nauti esim. viileän italialaisen Veneton alueen Lamberti-valkoviinin (Pinot Grigio) kera.












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti