Italiankurssillani (L' italiano per la cucina) oli aiheena pasta bolognese. Siitä tuli itsetehdyn pastan himo ja niinpä halusin vapaapäivänä, kun on aikaa, ruveta pastantekoon. Tagliatelle valikoituu karitsan kaveriksi. Ja vähän hyvää juustokastiketta ja pinaattia. Ohje kahdelle hengelle.
Pieni pastataikina:
100g hienoja durumvehnäjauhoja
1 kananmuna
tilkka vettä
Tee jauhoista keko pöydälle tai kulhoon. Tee kekoon kuoppa ja riko siihen kananmuna.
Sekoita jauhoa vähitellen kananmunan sekaan sormin kunnes kananmuna on pieninä hippuina jauhon seassa. Lisää vettä tarpeen mukaan. Taikinan tulee olla kauttaaltaan niin kosteaa, ettei se murene, kun siitä irrottaa palan. Vaivaa taikina tasaiseksi ja pehmeäksi, siinä pitää olla hyvä sitko. Hyvin onnistunut taikina ei tartu käsiin. Laita kelmun sisään ja anna vetäytyä puolisen tuntia. Kauli taikina käsin ja leikkaa tagliatelleksi tai käytä pastakonetta jos omistat sellaisen. Anna pastan kuivahtaa vähän aikaa esim. keittiöpyyhkeen päällä.
100g hienoja durumvehnäjauhoja
1 kananmuna
tilkka vettä
Tee jauhoista keko pöydälle tai kulhoon. Tee kekoon kuoppa ja riko siihen kananmuna.
Sekoita jauhoa vähitellen kananmunan sekaan sormin kunnes kananmuna on pieninä hippuina jauhon seassa. Lisää vettä tarpeen mukaan. Taikinan tulee olla kauttaaltaan niin kosteaa, ettei se murene, kun siitä irrottaa palan. Vaivaa taikina tasaiseksi ja pehmeäksi, siinä pitää olla hyvä sitko. Hyvin onnistunut taikina ei tartu käsiin. Laita kelmun sisään ja anna vetäytyä puolisen tuntia. Kauli taikina käsin ja leikkaa tagliatelleksi tai käytä pastakonetta jos omistat sellaisen. Anna pastan kuivahtaa vähän aikaa esim. keittiöpyyhkeen päällä.
2 karitsan paahtopaistia
suolaa, pippuria
valkosipulia
timjamia ja rosmariinia
1 dl 19 Crimes punaviiniä
oliiviöljyä ja voita
Laita pihveille mausteet ja murskattua valkosipulia. Laita muovipussiin ja kaada desi punaviiniä päälle, marinoi yön yli tai ainakin pari tuntia. Ota lihat marinadista, poista yrtit ja valkosipulit lihan pinnasta ja paista oliiviöljyn ja voin seoksessa kuumalla pannulla pari minuuttia molemmin puolin. Laita liha vetäytymään folioon ja leikkaa lautaselle kun pasta on valmiina.
Juustokastike pinaatilla:
2 rkl voita
2 rkl venhäjauhoja
1,5 dl maitoa
2 dl kermaa
1 dl raastettua parmesaania
ripaus suolaa, mustapippuria
1 tl yrttisekoitusta
ripaus raastettua muskottipähkinää
rasia pinaattia
Anna voin sulaa kattilassa ja lisää jauhot. Sekoita hyvin ja lisää maito pienissä erissä kokoajan hyvin sekoittaen. Kun kastike on tasaista lisää kerma. Anna kastikkeen kiehahtaa, sen jälkeen pienennä lämpöä ja anna hautua miedolla lämmöllä n. 10 minuuttia. Lisää juusto, pinaatti ja mausteet ja sekoita tasaiseksi.
Keitä tuorepastaa suolatussa vedessä muutama minuuttia, valuta ja kaada kastikkeen joukkoon. Leikkaa liha siivuiksi. Koko kaunis annos ja nauti hyvän punaviinin kera!
Keitä tuorepastaa suolatussa vedessä muutama minuuttia, valuta ja kaada kastikkeen joukkoon. Leikkaa liha siivuiksi. Koko kaunis annos ja nauti hyvän punaviinin kera!
Tarina:
19 Crimes Red Blend –viinin etiketissä oleva John O´Reilly oli irlantilaissyntyinen runoilija, joka pidätettiin kapinan lietsomisesta vuonna 1866. Hänet tuomittiin 20 vuoden orjuuteen Australian Bunburyssä sijaitsevaan rangaistussiirtokuntaan, jossa O´Reilly ajautui romanttiseen suhteeseen poliisikonstaapelin tyttären kanssa. Siitäkin huolimatta, että suhde päättyi huonosti, Johnin kohtalona ei ollut viettää elämäänsä yhdessä paikassa. Hän teki vankina ollessaan sopimuksen katolisen papin kanssa, joka auttoi Johnia uskaliaan pakosuunnitelman kanssa. John Boyle O´Reilly ilmentääkin mitä parhaimmalla tavalla Australian historiaa ja siten 19 Crimes –viiniä hänen luovuutensa ja romanttisen seikkailunhalunsa ansiosta. Lue linkistä Viinitarinaa
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti