tiistai 24. kesäkuuta 2014

Caponata eli sisilialainen munakoisopaistos

Tulen töistä ja taivas on musta, vettä sataa kuin saavista kaataen. Haluan takaisin Sisilian aurinkoon. Mikä on parasta lohtua silloin kun ei voi lähteä takaisin? No tietenkin ihana sisilialainen caponata eli munakoisopaistos. Ja on mulla yksi (itse)marinoitu härän sisäfileepihvikin kaveriksi. Ei muuta kuin lasillinen ruoanvalmistusviiniä, Hardys Shiraz, ja pannu esille.

Caponata:

1 iso munakoiso
oliiviöljyä

1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 dl vihreitä oliiveja

12 pientä luumutomaattia
5 aurinkokuivattua tomaattia
suolaa
mustapippuria
2–3 rkl valkoviinietikkaa
2 tl sokeri

basilikaa
1 rkl kapriksia



Leikkaa munakoiso reilunkokoisiksi paloiksi ja laita siivilään. Ripottele päälle reilusti suolaa ja anna munakoisojen "itkeä" 20 minuuttia.  Taputtele keittiöpyyhkeellä kuiviksi ja paista munakoisot paistinpannulla oliiviöljyssä kullanruskeiksi. Nosta sivuun.
Paloittele sipulit ja tomaatit.  Lisää pannulle oliiviöljyä ja kuullota sipulia kunnes se on läpikuultavaa. Lisää tomaatit ja oliivit ja paista viisi minuuttia. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Lisää etikka ja sokeri ja hauduta muutama minuutti. Lisää kaprikset ja sekoita joukkoon paistetut munakoisopalat. Pihvin otin hyvissä ajoin huoneenlämpöön ja paistoin parin minuutin ajan mediumiksi.
Nyt annos lautaselle ja toinen lasi hyvää viiniä ja kas; taivas on avoin!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti