maanantai 10. marraskuuta 2014

Savustettua lohta, siianmätikastiketta ja ryttyperunoita

Viikonloppu ja hyvää ruokaa on saatava kuten muinakin päivinä. Tänään minulla on kaksi ruokavierasta ja vieraiden aikataulu on vähän joustava, joten tämä on hyvä vaihtoehto. Lohi on kaupasta valmiina, kastike voi odottaa ja maustua jääkaapissa ja kypsät perunat voi laittaa uuniin kun kun vieraat ovat tulollaan ja sillä aikaa voi myös rakentaa salaatin ruoan kaveriksi.

 

Ainekset kolmelle:

 

10 rosamundaperunaa ja 400 g savustettua lohifileetä

 

Kastike:

2 dl kermaviiliä
1 dl smetanaa
100g siian mätiä
2 dl katkarapuja
½ sitruunan mehu
1 dl tillisilppua
½ dl persiljaa
mustapippuria myllystä


Perunat:

Keitä muutama jauhoinen peruna per ruokailija suolatussa vedessä lähes kypsäksi, rosmunda käy tähän hyvin. Kun perunat ovat melkein kypsiä, kaada vesi pois ja laita perunat tarjoiluvadille. Ruttaa perunat litteiksi esim. lasin pohjan avulla, ripota päälle rosmariinia ja nokare voita. Jotain muutakin yrttiä voit laittaa mutta minä taidan olla rosmariinifriikki. 
Laita perunat uuniin 200 asteeseen grillivastuksen alle kymmeneksi minuutiksi.


Perunoiden kiehuessa tee kastike. Laita kulhoon kermaviili ja smetana ja lisää sulatetut katkaravut, mäti ja yrtit. Purista mukaan sitruunamehua ja rouhi pippuria, suolaa ei tarvitse lisätä, koska mäti on suolaista. Laita jääkaappin maustumaan ja odottamaan tarjoilua.

Kun vieraat ovat tulossa laita perunat uuniin kuumenemaan ja tee salaatti tarjolle. Sitten vaan nauttimaan ruokaa. Viiniksi valikoitui Chileleäinen valkoviini Leyda Valley Sauvignon Blanc rypäleestä. Rehevä ja intensiivinen vihertäväsävytteinen tuoksu on voimakas ja aromaattinen. Hedelmäinen hapokkuus nostaa veden kielelle ja viini jättää erittäin pitkän ja intensiivisen jälkivaikutelman.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti