torstai 20. marraskuuta 2014

Naudan sisäpaistia ja paprikaa

Tässä yhtenä päivänä suuntasin töistä suoraan Stokkalle ja ostin ihanan ranskalaisen Le Creuset padan. Sitten tietenkin herkkuun hakemaan jotain laitettavaa pataan. No tällaisia aineksia tarttui matkaan...Nyt kun ilmat alkavat kylmenetä, on mukava syödä herkullista kuumaa pataruokaa.




Ainekset:
500g naudan sisäpaistia
2 suippopaprikaa
sipulia
valkosipulia
sitruunatimjamia
rosmariinia
suolaa ja pippuria
balsamicoa
punaviiniä







 
Ota liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin. Taputtele pintaan suolaa ja pippuria ja paista padassa tilkassa öljyä lihan pinnat kiinni.

Ota liha padasta ja paista kevyesti sipuleita ja paprikoita. Ripottele yrtit paistin pinnalle ja nosta takaisin pataan. Lorauta lihalle vähän balsamicoa ja kaada punaviiniä pataan n. lihan puoliväliin. Työnnä lihaan paistomittari ja odota että lihan sisälämpötila nousee 60 asteeseen. Ota kypsä liha padasta ja anna lihan levätä hetki folioon käärittynä. Leikkaa sitten paisti siivuiksi ja laita vielä hetkeksi pataan imemään vihannesten ja viinin makua. Tarjoa lisukkeena riisiä ja raikasta vihreää salaattia.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti