sunnuntai 9. marraskuuta 2014

Sitruunaiset ricottafritterit ja salaattia

Näin kerran televisiossa kun Jamie Oliver teki tällaisia frittereitä. Siitä innostuneena ostin viikolla ricottajuustoa ja päätin kokeilla tänään illalla fritterien tekoa. Kirjoitin jotain muistiinkin ohjelmassa kuulemastani reseptistä ja osan vedin hatusta. Tästä saa mukavaa iltapalaa, fritterissä on mieto ja pehmeä sisus sekä rapea pinta. Tarjoa raikkaan salaatin kanssa. Tästä määrästä tuli kuusi fritteriä.

Ainekset:

250 g ricottajuustoa
sitruunankuoriraastetta yhdestä sitruunasta
suolaa
pippuria
muskottipähkinää
1 muna
1 rkl vehnäjauhoja
30 g parmesaania
iso loraus oliiviöljyä pannulle












Laita kaikki aineet kulhoon ja sekoita. Mausteiden määräkään ei niin tarkkaa, tarkista vaan että seos maistuu omassa suussasi maukkaalta. Laita pannulle iso loraus öljyä ja nosta juustoseosta lusikalla pannulle. Anna paistua keskilämmöllä rauhassa, älä töki paistoksia koska ne ovat hauraita. Noin viiden minuutin kuluttua käännä fritterit varovasti ja paista vielä muutama minuutti.

Tee lisukkeeksi salaattia ja nosta siihen pari fritteriä. Raasta päälle parmesaania. Minä olen niin ihastunut paksuun balsamicooni että lorautin sitä vielä päälle. Maistele ja nauti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti