Aineksina tänään:
10 keskikokoista rosamunda-perunaa
suolaa
pippuria
rosmariinia
sipuli
iso valkosipulinkynsi
oliiviöljyä
Lohko perunat kuuteen tai kahdeksaan lohkoon. Levitä uunipellille. Pilko vielä sipuli lohkoiksi ja runttaa suuri valkosipulinkynsi tai pari keskikokoista kynttä veitsen lappeella ja pilko joukkoon. Mausta suolalla, pippurilla ja rosmariinilla. Kaada päälle öljyä ja pöyhi perunat ja mausteet sekaisin.
Laita paistumaan 200 asteiseen uuniin noin kolmeksi vartiksi. Pyöräyttele puolessa välissä paistoa perunoita niin että ne saavat väriä molemmin puolin. Paistokseen voit käyttää mitä tahansa mielellään jauhoista perunaa, mutta rosamunda on herkullinen myös ihanan värinsä vuoksi. Samalla tavalla voit tehdä myös kaikkia ihania uunijuureksia näin syysaikaan. Laita juuresten joukkoon vielä hunajaa niin saat namia aikaiseksi! Ja jäljelle jääneistä perunoista ei ole haittaa, ne maistuvat illemmalla vaikka paljaaltaan napsittavaksi.
Tänään tein lohikastiketta perunoiden seuraksi (lohta, katkarapuja, sitruunatuorejuustoa, kermaa, tilliä) ja juomaksi valikoitui raikas hedelmäinen ja hieman hapokas sisilialainen Grillo.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti