Itsenäisyyspäivä. Ajattelin juhlistaa päivää perin suomalaisella juureksella, porkkanalla, onhan porkkana tärkein juureksemme. Suomessa sitä syödään kaikista avomaalla viljellyistä vihanneksista eniten. Tänään valmistan myös kotimaisista perunoista, sipuleista ja valkosipulista kermaperunat sekä paistan kotimaisesta naudan ulkofileestä pihvin. Teille jaan porkkanareseptin.
Ainekset:
250 g suomalaisia naposteluporkkanoita
½-1 tl suolaa maun mukaan
1½ tl sokeria
2 laakerinlehteä
timjamia muutama oksa
oliiviöljyä
sitruunanmehua

Huuhtele porkkanat ja laita ne kattilaan suolan, sokerin, laakerinlehtien, timjamin ja oliiviöljylorauksen kanssa ja kaada kattilaan sen verran vettä että porkkanat juuri ja juuri peittyvät.
Keitä n. 8minuuttia. Porkkanoihin saa jäädä pieni rapeus, sillon ne ovat parhaimmillaan.

Valuta vesi porkkanoista ja poista timjamioksat (muutama saa jäädä) ja laakerinlehdet. Laita
porkkanat takasin kattilaan. Lisää sekaan hieman oliiviöljyä ja
sitruunanmehua, pyörittele ja nosta tarjoiluastialle. Hyvää
itsenäisyyspäivää!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti