Ainekset kahdelle:
350g vasikan maksaa kalvottomana
2 rkl oliiviöljyä
nokare voita
2-3 sipuli
½ tl sokeria
1 tl kuivattua salviaa
suolaa, mustapippuria
reilu desi valkoviiniä
Kuumenna öljy ja voi paistinpannulla ja kuullota siinä miedolla lämmöllä sipulia, jonka olet siivuttanut viipaleiksi. Lisää pieni ripaus sokeria anna sipulien karamellisoitua. Nosta sipulit lautaselle odottamaan ja lisää pannuun lämpöä.
Lisää myös öljyä pannulle ja paista maksaviipaleet nopeasti muutaman minuutin ajan. Lisää maksapaloille suolaa ja pippuria ja salviaa. Lisää viini pannulle ja anna kuohahtaa ja lisää vielä sipuliviipaleet mukaan. Nosta höyryä pannu pöytään ja koristele halutessasi persiljalla. Laita lautaselle perunamuusia (jos teet linkin mukaista niin tee se ilman sinappia) ja nosta päälle maksaviipaleita, sipuleita ja ihanaa lientä.
![]() |
Viiniksi Jouluista Rieslingiä joka sopi tähän ihan mukavasti. |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti