Tänään loppiaisena kävin kävelyllä ja palelemassa (-10 astetta). Aloin jo matkalla miettiä puuhellantuomaa lämpöä ja niinpä suuntasin heti kotiin päästyäni kellariin hakemaan kopallisen puita ja laitoin tulen puuhellaan. Muutaman tunnin päästä tuli mieleen että tuota lämpöä olisi mukava hyödyntää ruoanlaittoon. No eipä ollut paisteja tai muutakaan kauan haudutettavaa jääkaapissa mutta kulhossa kyllä komeili pulleita sipuleja...
Ainekset yhdelle:
1 keltasipuli
1 punasipuli
1 iso valkosipulinkynsi
reilu nokare voita
1 rkl vehnäjauhoja
6 dl kasvislientä
laakerinlehti
tilkka kanttarellifondia
½ tl timjamia
pari rouhausta mustapippuria
Laita voi pataan sulamaan ja kun kihinä lakkaa, heitä sipulit pannulle ja paista hetki. Lisää sitten valkosipuli.

Kun sipulit näyttävät pehmeiltä lisää pataan vehnäjauhoa ja sekoita. Kaada päälle kasvisliemi ja lisää timjami ja laakerinlehti. Anna hautua hijaa poristen puolituntia. Tarkasta maku. Laitoin joukkoon vielä tilkan kanttarellifondia (se ei ole pakollista) tai laita suolaa jos kaipaat sitä.Rouhi mukaan mustapippuria ja anna hautua vielä kymmenen minuuttia. Haudutus tekee sipulikeitosta ihanan pehmeää ja täyteläistä, älä siis hosu!
Sitten lisää suomalaisuutta. Kaveriksi (Salosen) Saaristolaisnappeja ja (Valion) Polarjuustoa. Ja se salaperäinen viini jota tämän kanssa tarjotaan; no se omista Vehmaan kesämökillä kasvaneistä viinirypäleistä tehtyä punaviiniä!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti