Kasvigratiini maistuu aina, ihan sellaisenaan tai paista kaveriksi lihaa, kalaa tai kanaa, kaikki sopii. Eilen tehdessäni ruokaa valmistelin jo aineksia tämän päivän paistostani varten, keitin "ylimääräisiä" perunoita ja höyrytin niiden päällä porkkanoita. Tänään kiehautin parsakaalia, paistoin sipulia ja tein kastikkeen gratiinille. Ja kaveriksi tuli lihamureke, se kun kypsyy saman ajan uunissa, niin pääsee tosi helpolla. Samalla ohjeella voit tehdä gratiinin myös mistä tahansa kasviksista (kesäkurpitsaa, munakoisoa, paprikaa), joko raaoista tai puolikypsistä, aika vaan tuplaantuu jos teet raaoista.
Ainekset neljälle:
8 kypsää perunaa
3 isoa porkkanaa
1-2 sipulia ja pari valkosipulinkynttä
1 parsakaali
suolaa ja pippuria

Gratiinikastike:
n. ½ litraa maitoa
2 rkl vehnäjauhoa
nokare voita
koskenlaskija voimakas juustoa ½ pkt
suolaa ja pippuria
ripaus muskottipähkinää ja yrttimaustetta
raastettua emmentalia gratiinin päälle
Keitä perunat, porkkanat ja parsakaali kypsiksi tai puolikypsiksi. Paista pilkotut sipulit. Tee gratiini sulattamalla voihin vehnäjauhot ja lisää maitoa, sekoita tasaiseksi ja lisää loppu maito pikku hiljaa. Anna kiehua hiljaa poreillen 5-10 minuuttia. Pilko koskenlaskijajuusto mukaan, murennettu olisi nyt hyvää, mutta minulla juusto on palana. Mausta suolalla ja pippurilla sekä muskotilla ja yrttimausteella makusi mukaan.
Kokoa paistos öljyttyyn uunivuokaan. Laita pohjalle porkkanasiivut, sitten perunat ja sipuli ja lopuksi parsakaalit. Laita väleihin myös vähän suolaa ja pippuria. Kaada gratiinikastike päälle ja raasta pinnalle emmentaalia. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 30 min. ja anna vetäytyä 15 minuuttia folion alla ennen tarjoilua.
Tarjoile sellaisenaan tai lisäkkeenä, minulla on tänään Italiano-mausteseoksella maustettua lihamureketta.
Ruokajuomana uutuushyllyltä valittu La Castreria, Garnacha rypäleestä tehty punaviini.

Ainekset neljälle:
8 kypsää perunaa
3 isoa porkkanaa
1-2 sipulia ja pari valkosipulinkynttä
1 parsakaali
suolaa ja pippuria

Gratiinikastike:
n. ½ litraa maitoa
2 rkl vehnäjauhoa
nokare voita
koskenlaskija voimakas juustoa ½ pkt
suolaa ja pippuria
ripaus muskottipähkinää ja yrttimaustetta
raastettua emmentalia gratiinin päälle
Keitä perunat, porkkanat ja parsakaali kypsiksi tai puolikypsiksi. Paista pilkotut sipulit. Tee gratiini sulattamalla voihin vehnäjauhot ja lisää maitoa, sekoita tasaiseksi ja lisää loppu maito pikku hiljaa. Anna kiehua hiljaa poreillen 5-10 minuuttia. Pilko koskenlaskijajuusto mukaan, murennettu olisi nyt hyvää, mutta minulla juusto on palana. Mausta suolalla ja pippurilla sekä muskotilla ja yrttimausteella makusi mukaan.
Kokoa paistos öljyttyyn uunivuokaan. Laita pohjalle porkkanasiivut, sitten perunat ja sipuli ja lopuksi parsakaalit. Laita väleihin myös vähän suolaa ja pippuria. Kaada gratiinikastike päälle ja raasta pinnalle emmentaalia. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 30 min. ja anna vetäytyä 15 minuuttia folion alla ennen tarjoilua.
Tarjoile sellaisenaan tai lisäkkeenä, minulla on tänään Italiano-mausteseoksella maustettua lihamureketta.
Ruokajuomana uutuushyllyltä valittu La Castreria, Garnacha rypäleestä tehty punaviini.

Ei kommentteja:
Lähetä kommentti